KO NAS IZVUČE NEĆE BITI SREĆAN! Orlovi najavili prijateljske mečeve i žreb za Mundijal: Možemo protiv svakog, neka drugi brinu!
Foto: Starsport

tako je

KO NAS IZVUČE NEĆE BITI SREĆAN! Orlovi najavili prijateljske mečeve i žreb za Mundijal: Možemo protiv svakog, neka drugi brinu!

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Marković rekao je danas da nacionalni tim očekuju dve dobre provere protiv Mađarske i Danske i istakao da njegov tim od pre godinu i po dana i danas ne može da se poredi.

- Relativno smo skoro igrali protiv Mađarske u Ligi nacija, tako da znamo njihove kvalitete. Oni imaju već jedan duži period svoj sistem, rastu fudbalski... I protiv Danske i protiv Mađarske nas očekuju dobre provere, ali mi treba da gledamo sebe, da nastavimo da negujemo naš stil, da uživamo u igri kao do sada - rekao je Mitrović na konferenciji za novinare.

U sklopu priprema za Mundijal u Kataru, fudbalere Srbije očekuju dve prijateljske utakmice - najpre će gostovati Mađarskoj u Budimpešti 24. marta, a potom će 29. marta igrati protiv Danske u Kopenhagenu.

Srbija nije uspela da pobedi Mađarsku u utakmicama Lige nacije, ali Mitrović je istakao da tadašnja i sadašnja situacija ne mogu da se porede.

- Nesrećno smo izgubili u Beogradu, tamo smo igrali nerešeno, ali ne može da se poredi situacija koju smo imali tada i ova sadašnja. Sada smo mnogo ozbiljniji, imamo mnogo bolju atmosferu nego što imali u tom momentu. Mislim da ćemo na totalno drugačiji način da uđemo u tu utakmicu - rekao je fudbaler Hetafea.

Mitrović je naveo da ekipi prija što će igrati prijateljske utakmice bez pritiska, a ne baraž za plasman u Katar.

- Kada pogledamo baraž i koje su sve ekipe u baražu tek onda shvatamo kakav smo uspeh napravili i kakvu smo stvar uspeli da uradimo. Niko nam nije davao velike šanse u Portugalu ali smo pokazali da možemo da uradimo sve. Što se tiče ove dve utakmice, treba da nastavimo da gradimo taj pobednički mentalitet - rekao je Mitrović.

Fudbaleri Srbije će protivnike u grupi na Svetskom prvenstvu saznati 1. aprila za kada je zakazan žreb. Mitrović veruje da niko od ostalih reprezentacija neće biti zadovoljna ukoliko dobije Srbiju u grupi.

- Ne treba da se opterećujemo žrebom. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svake ekipe, da protiv svake ekipe možemo da nametnemo naš stil igre. Nijedna ekipa koja bude izvukla nas u grupi neće biti srećna. Mirno čekamo žreb. Treba da uživamo u ovom trenutku - rekao je Mitrović.

I Uroš Spajić se složio da se ne treba opterećivati žrebom, a poručio je i da .

- Treba da verujemo u sebe. Pokazali smo i dokazali da imamo kvalitet. Treba uživati u trenutku. Ko god da nam dođe, mislim da su naše šanse jako dobre jer imamo dobru ekipu i to samo treba da pokažemo - rekao je Spajić.

On je naveo da se odavno nije desilo da reprezentativci na okupljanje dolaze srećni i zadovoljni.

- Mislim da smo dugo čekali na tu atmosferu i sad to treba iskoristiti. Pokazali smo kvalitet. Napravili smo dobar korak i sad treba da nastavimo da koračamo napred. Momci će i dalje izgarati 100 odsto. Mislim da ćemo biti u potpunosti spremni za Katar - rekao je Spajić.

Utakmica Mađarska - Srbija igra se u četvrtak od 19.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track