HUMANITARNA POMOĆ: Fudbalski savez Francuske donira novac za pomoć ukrajinskoj deci
Foto: EPA/Robert Ghement

HUMAN GEST

HUMANITARNA POMOĆ: Fudbalski savez Francuske donira novac za pomoć ukrajinskoj deci

Fudbal -

Fudbalski savez Francuske doniraće Dečjem fondu Ujedinjenih nacija (Unicef) deo prihoda od prodatih ulaznica za predstojeće prijateljske utakmice, kako bi se uputila pomoć deci u Ukrajini, saopšteno je iz tamošnjeg saveza.

Planirano je da se donira po jedan evro za svaku prodatu ulaznicu, za mečeve protiv Obale Slonovače, u petak u Marseju i protiv Južne Afrike, sledećeg utorka u Lilu.

Stadion "Velodrom" sa kapacitetom od 65.000 mesta, trebalo bi da bude pun u petak, dok su ulaznice za duel u Lilu već rasprodate (50.000).

Dresovi koje francuski fudbaleri budu nosili na meču sa Južnom Afrikom biće prodati na aukciji, a prihod će takodje ići Unicefu i njihovoj humanitarnoj akciji u Ukrajini.

Od početka rata u Ukrajini, oko 90 odsto izbeglica čine žene i deca. Prema podacima Unicefa, više od 1,5 miliona dece nalazi se medju izbeglicama.

Ranije je sličnu inicijativu najavio i Fudbalski savez Škotske, koji će donirati oko 12 evra po prodatoj ulaznici za prijateljski duel sa Poljskom, koji se igra sutra u Glazgovu.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track