HAJDE SVI DA GLASAMO, DA VIDIĆ POSTANE BESMRTAN: Nemanja ima šansu da uđe u Kuću slavnih PREMIJER LIGE, a mi možemo pomoći!
Foto: EPA

legenda

HAJDE SVI DA GLASAMO, DA VIDIĆ POSTANE BESMRTAN: Nemanja ima šansu da uđe u Kuću slavnih PREMIJER LIGE, a mi možemo pomoći!

Fudbal -

Čuveni srpski defanzivac ima priliku da uđe u istoriju ostrvskog fudbala

Nemanja Vidić bio je cenjen i poštovan ne samo od navijača Mančester junajteda čiji je bio kapiten, već i celokupne engleske fudbalske javnosti i rivala. Zato i ne čudi što je legendarni Srbin jedan od 25 kandidata za ulazak u englesku Kuću slavnih.

Nemanja Vidić
foto: EPA

Pored Nemanja Vidića kandidati su još: Toni Adams, Serhio Agvero, Sol Kembel, Peter Čeh, Endi Kol, Ešli Kol, Didije Drogba, Patris Evra, Rio Ferdinand, Les Ferdinand, Robi Fauler, Vensan Kompani, Metju Le Tisije, Geri Nevil, Rud van Nistelroj, Majkl Oven, Robin van Persi, Edvin van der Sar, Peter Šmajhel, Pol Skols, Tedi Šeringem, Džon Teri, Jaja Ture i Jan Rajt. Dvojica od kandidata iz klase 2022 - Patrik Vijera i Vejn Runi ušli su u odabrano društvo.

Svi oni koji vole Nemanju Vidića mogu da glasaju za njega na sajtu Premijer lige, link je OVDE. Pored Srbina, mora da se izabere jo{ pet kandidata. Glasanje }e trajati do 3. aprila u 22.00 ~asa po srednjeevropskom vremenu.

Nemanja Vidić
foto: EPA

Skoro polovina nominovanih su bivši igrači Mančester junajteda, čak 12. Prošle godine u Kuću slavnih primljeni su - Alan Širer, Tjeri Anri, Erik Kantona, Dejvid Bekam, Roj Kin, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Frenk Lampard.

Nemanja Vidić odigrao je 211 utakmica u Premijer ligi. Pet puta je bio šampion sa Junajtedom, dva puta je biran za najboljeg igrača u sezoni. Srbin je sa Mančesterom osvojio 15 trofeja, sve što je mogao da uzme, sem FA Kupa.

Nemanja Vidić
foto: EPA

Bio je kapiten tima, proveo na Old Trafordu osam i po godina, čak četiri puta je bio u idealnom timu sezone u Premijer ligi, a dva puta i u najboljoj svetskoj ekipi godine biranoj po glasovima kolega.

Uslovi za ulazak u Kuću slavnih

* da je igrač završio karijeru pre 1. januara 2022. i da ima 250 utakmica u Premijer ligi ili da je...

Nemanja Vidić
foto: EPA

* igrao na 200 premijerligaških utakmica za isti klub

* da je biran u idealan tim decenije ili idealan tim za 20 godina Premijer lige

* da je osvojio Zlatnu kopačku ili Zlatnu rukavicu Premijer lige

Nemanja Vidić
foto: EPA

* da je bio izglasan za igrača sezone u Premijer ligi

* da je osvojio minimum tri titule šampiona Premijer lige

Nemanja Vidić
foto: EPA

* da je postigao makar 100 golova ili da je upisao 100 mečeva Premijer lige bez primljenog gola

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track