PRIJATELJSKA POSETA: Delegacija FSS posetila ambasadu Srbije u Mađarskoj
Foto: FSS

iskoristili priliku

PRIJATELJSKA POSETA: Delegacija FSS posetila ambasadu Srbije u Mađarskoj

Fudbal -

Uoči prijateljske utakmice u Budimpešti, delegacija Fudbalskog saveza Srbije koju su činili zamenik predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković i direktor reprezentacije Stevan Stojanović, posetila je u četvrtak pre podne ambasadu Republike Srbije u Mađarskoj i zadržala se u dužem i prijateljskom razgovoru sa našim ambasadorom Ivanom Todorovom.

Tom prilikom, gospodin Todorov je uvaženim gostima iz Srbije pokazao renovirane prostorije zgrade ambasade koja se nalazi u centru Budimpešte i upoznao ih sa nekim istorijskim činjenicama vezanim sa diplomatske odnose između dve prijateljske zemlje, Srbije i Mađarske.

Srbija
foto: FSS

Želim da se zahvalim selektoru Stojkoviću i njegovim igračima što su vratili veru naroda u srpsku fudbalsku reprezentaciju. Zaista smo se osećali ponosno tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a siguran sam da će tako biti i krajem godine u Kataru”" rekao je Ivan Todorov.

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković zahvalio se domaćinima na toploj dobrodošlici i poručio da je rezultat iz kvalifikacija samo početak jedne prelepe priče koja će svoj najlepši deo imati upravo u Kataru na završnom turniru Svetskog prvenstva.

Piksi
foto: FSS

Selektoru Stojkoviću pažnju je privukla brošura koja se nalazila na jednoj od polica u zgradi ambasade, a na kojoj je pisalo ’Posetite Niš’.

”Eto vidite, ni u Budimpešti ne mogu bez Niša. Ovde sve lepo piše, dame i gospodo posetite Niš i uverite se zašto je to najlepši grad na svetu”, našalio se selektor Srbije, pozirajući sa brošurom u ruci.

Srbija
foto: FSS

Prijemu u ambasadi prisusvovali su još Dobrivoje Tanasijević Dan Tana i oficir za bezbednost FSS Ivan Petrić.

Inače, među srpskom zajednicom u Mađarskoj vlada veliko interesovanje za utakmicu koja se igra večeras od 19:30 na stadionu Ferenc Puškaš. Pored velikog broja navijača, srpske fudbalere bodriće i đaci Obrazovnog centra ‘Nikola Tesla’ iz Budimpešte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track