KOJA LUDA SUMA, DA LI JE REALNO! Saznajte koliko će miliona evra staviti u džep POKETINO, ako ga na leto poteraju iz PSŽ
Foto: EPA

imaju, pa se razbacuju

KOJA LUDA SUMA, DA LI JE REALNO! Saznajte koliko će miliona evra staviti u džep POKETINO, ako ga na leto poteraju iz PSŽ

Fudbal -

Argentinski trener može da se opusti

Maurisio Poketino, trener fudbalera PSŽ, ne mora da brine ako dobije otkaz na leto. Njegovi agenti zaštitili su ga sjajnom klauzulom i on je miran, iako mu rezultati ne idu na ruku.

Maurisio Poketino
foto: EPA

Prema pisanju francuskih medija, ukoliko dobije otkaz pre isteka ugovora u PSŽ u junu 2023. godine, Maurisio Poketino na račun će dobiti 15.000.000 evra. Njegova bruto mesečna plata u Parizu iznosi 1.100.000 evra.

Argentinac nije uspeo da ostvari ambicije gazdi kluba iz Katara, jer je ispao iz Lige šampiona. Problem u prvenstvu Francuske pravimu Monako, mada niko ne sumnja da će PSŽ na kraju biti prvi. A, u ekipi Mbape, Nejmar, Mesi... I gomila skupo plaćenih fudbalera.

PSŽ se i ranije razbacivao sa novcem otpuštajući trenere. Arapski šeici su 2016. Loranu Blanu platili neverovatnih 22.000.000 evra za otkaz, a Tomasu Tuhelu 8.000.000 evra.

Maurisio Poketino
foto: EPA

Valja pomenuti da je Maurisio Poketino obezbedio sjajno plaćanje i svojim saradnicima u PSŽ. Njegov sina Sebastijan zarađuje mesečno 20.000 evra, trener golmana Toni Himenez ima istu platu, dok prva dva asistenta inkasiraju više. Migel D'Agostino ukupno 50.000 evra mesečno, a Hezus Perez 80.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track