ODANI ZVEZDI SVIH OVIH PET GODINA: Borjan, Rodić i Gobeljić su AMAJLIJE crveno-belih i zato zaslužuju POŠTOVANJE
Foto: www.crvenazvezdafk.com

trio

ODANI ZVEZDI SVIH OVIH PET GODINA: Borjan, Rodić i Gobeljić su AMAJLIJE crveno-belih i zato zaslužuju POŠTOVANJE

Fudbal -

Ovom društvu treba dodati i sjajnog El Fardu Bena

Crvena zvezda beleži istorijske uspehe iz godine u godinu, i pruža fantastične partije, kako na nacionalnom, tako i na evropskom nivou, a tri prvotimca koja se po stažu ističu su Milan Borjan, Marko Gobeljić i Milan Rodić.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Golman Milan Borjan, kao i defanzivci Marko Gobeljić i Milan Rodić, učestvovali su u svakoj od poslednjih pet sezona za pamćenje, i dali veliki doprinos u istorijskim uspesima crveno-belih.

Milan Borjan je stigao u Zvezdu 2017. godine, a od tada je za klub upisao ukupno 217 utakmica. Od toga 65 puta u okviru nekog evropskog takmičenja. Koliki je doprinos dao iskusni čuvar mreže u uspesima tima govori i podatak da je na 24 meča ostao nesavladan. Pored toga, u mnogim bitnim utakmicama kanadski reprezentativac je bio jedan od najistaknutijih, a zvezdaška javnost će sigurno večno pamtiti njegove spektakularne odbrane protiv Krasnodara, Liverpula, Kopenhagena, Salcburga, ali i mnoge druge.

Marko Gobeljić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svoju ulogu u ispisivanju istorije, imao je i defanzivac Marko Gobeljić, koji je kao i Borjan, stigao u klub 2017. godine. Od tada je u Zvezdinom dresu upisao 165 odigranih utakmica, uključujući i 48 mečeva na evropskom nivou. Svojom borbenošću na terenu, bio je jedan od važnih šrafova crveno-bele mašinerije u mnogim bitnim utakmicama. Postigao je ukupno devet pogodaka za crveno-bele, od kojih jedan u Ligi šampiona, protiv PSŽ-a, u okviru grupne faze 2018. godine.

Milan Rodić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Još jedan defanzivac, istakao se u svakoj od poslednjih pet sezona Zvezde u Evropi, a reč je o Milanu Rodiću. U Crvenu zvezdu je stigao takođe 2017. godine, a dobrim igrama, nametnuo se kao standardni levi bek. Do sada je za Zvezdu igrao 185 puta, a od toga 62 puta u evropskim mečevima crveno-belih. Zaljubljenici u crveno-bele boje pamte njegov pogodak u prvom kolu ovosezonske grupne faze Lige Evrope, kada je Zvezda savladala portugalsku Bragu sa 2:1, a upravo Rodić, je bio jedan od najzaslužnijih za vrlo bitna tri boda. Koliko je Rodić važan i u napadačkom aspektu tima, potvrđuje i podatak da je Rodić bio asistent kod četiri pogotka u Evropi.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Veliku ulogu u Zvezdinim uspesima u poslednjih pet godina, imao je i El Fardu Ben, samo što u sezoni 2017/18, Ben nije igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, jer je u klub stigao tokom zimskog prelaznog roka. Čini se da su Borjan, Gobeljić i Rodić postali prave amajlije Zvezdinih evropskih avantura.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track