ZVEZDA NOSILAC DO GRUPNE FAZE: Crveno- beli naplaćuju sjajnih pet sezona u Evropi!
Foto: Stefan Stojanović

renking

ZVEZDA NOSILAC DO GRUPNE FAZE: Crveno- beli naplaćuju sjajnih pet sezona u Evropi!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su u sezoni 2021/22. ostvarili najveći uspeh u polsednje tri decenije i takmičenje u Ligi Evrope završili u osmini finala

Upravo taj rezultat kao i ostali koji su postignuti prethodnih godina će omogućiti Zvezdi da ukoliko bude prvak države ove sezone, u kvalifikacijama za Ligu šampiona bude nosilac u svim kolima.

Osim prvog mesta u grupi i plasmana u osminu finala, napravili su sjajan posao i kada su predstojeće kvalifikacije u pitanju.

Ukoliko izabranici Dejana Stankovića osvoje i petu šampionsku titulu, izvesno je da bi u kvalifikacijama za Ligu šampiona bili nosioci u svakoj rundi.

S obzirom na situaciju sa ruskim klubovima, igrači Zvezde bi u slučaju njihovog neučestvovanja mogli da započnu borbu za Ligu šampiona i od trećeg kruga kvalifikacija, što bi bez ikakve sumnje olakšalo put do zacrtanog cilja. U slučaju da ruskim klubovima bude dozvoljeno da učestvuju u evropskim takmičenjima, kvalifikacije bi započeli od drugog kola.

Crvena zvezda, Glazgov rendžers, Delije, Marakana
foto: Stefan Stojanović

Značajan deo posla su izabranici Dejana Stankovića odradili u prethodnih nekoliko godina i doveli klub za samo par sezona do povlašćene pozicije u svim kolima kvalifikacija.

Zvezda se 2017 godine plasirala u Ligu Evrope iz prvog kola kvalifikacija, dok je godinu dana isto to učinjeno ali u Ligi šampiona.

Trenutno Zvezda zauzima rekordno 34. mesto na UEFA listi sa 46.000 bodova, a u narednom periodu se očekuje i dodatni napredak koji će doneti značajne benefite.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track