DŽORDŽ KLUNI KUPUJE KLUB U ENGLESKOJ: Cena mu odgovara, to je priznat BREND sa velikom tradicijom
Foto: Printscreen/Facebook, EPA / Julien Warnand

investicija

DŽORDŽ KLUNI KUPUJE KLUB U ENGLESKOJ: Cena mu odgovara, to je priznat BREND sa velikom tradicijom

Fudbal -

Poznati glumac spreman da uloži veliki novac u sport

Holivudski superstar Džordž Kluni spreman je da kupi fudbalski klub Derbi Kaunti. Ovaj mogući posao digao je Veliku Britaniju na noge.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Amerikanac želi da iskoristi slabe rezultate jednog od najstarijih klubova Engleske u Čempionšipu, kako bi ga uzeo u svoje vlasništvo, a onda kroz nekoliko sezona vratio u Premijer ligu na velika vrata. Prema pisanju engleskih medija, dugovi Derbija iznose preko 60.000.000 funti.

Derbi Kaunti koji je osnovan daleke 1884. godine nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji i trenutno se bori da zadrži mesto u Čempionšipu. Tokom sezone klubu je oduzet čak 21 bod zbog silnih dugova. Nalaze se na poslednjem mestu na tabeli, sa osam bodova manje od Redinga koji je prvi tim u sigurnoj zoni.

Džordž Kluni, Amal Kluni
foto: Profimedia

Džordž Kluni (60), koji živi u Velikoj Britaniji sa suprugom Amal, rekao je za portal "Derbishire Life":

- Derbi je veliki fudbalski klub sa fantastičnom istorijom i siguran sam da imaju sjajnu budućnost. Znam da je klub u poslednje vreme bio u problemima i pod ovim okolnostima tim je radio veoma naporno i igrao dobro. Jasno mi je da su u tome svoju ulogu imali ne samo igrači na terenu, već i navijači.

Derbi Kaunti sa klupe vodi Vejn Runi, legendarni fudbaler Mančester junajteda, koji je vernost Ovnovima pokazao ove zime, kada je odbio ponudu Evertona, kluba u kojem je ponikao, kao i posao u Premijer ligi.

Vejn Runi
foto: EPA

Derbi Kaunti bio je jedan od 12 klubova osnivača Fudbalske lige Engleske 1888. godine. U svojoj istoriji je samo četiri sezone proveo izvan najviše dve lige engleskog fudbala. Klub je svoj vrhunac imao sedamdesetih godina 20. veka, kada je osvojio dve titule prvaka Engleske (1972, 1975) i imao četiri nastupa u evropskim takmičenjima, a najveći uspeh je polufinale Kupa evropskih šampiona u sezoni 1972/73. Klub je takođe osvojio FA kup 1946, pored tri finala, kao i FA Čeriti šild 1975. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track