POLUDELI SU, MORAJU U ZATVOR! Čuveni Hrvat evakuisan iz Ukrajine, JEDAN POTEZ RUSA ga je potpuno izbacio iz takta
Foto: Profimedia

besan

POLUDELI SU, MORAJU U ZATVOR! Čuveni Hrvat evakuisan iz Ukrajine, JEDAN POTEZ RUSA ga je potpuno izbacio iz takta

Fudbal -

Dugo je oko leve ruke nosio kapitensku traku dok je na njemu bio dres fudbalske reprezentacije Hrvatske, a gotovo čitavu karijeru je proveo u Šahtjoru iz Donjecka gde nakon što je okačio kopačke o klin obavlja funkciju sportskog direktora.

Srna je, poput mnogih stranaca evakuisan iz Ukrajine nakon što je počela invazija Rusije.

Čuveni hrvatski fudbaler je više puta govorio o stanju u državi u kojoj je proveo praktično pola života, a sada je besan na Ruse zbog odluke da se kandiduju za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine.

- Ne mogu da verujem da su to tražili. Samo zbog tog pitanja, svi moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludeli su i žive u nekom svom svetu - poručio je Srna za britanski "ITV news".

Njega je izrevoltiralo i pravilo oko "otvorenih ugovora" igrača sa područja Ukrajine, te mogućnost njihovih transfera, ali ne u svaku ligu.

Darijo Srna
foto: Profimedia

On se osvrnuo i na ideju da se zbog nastale situacija uvede pravilo po kom fudbaleri koji igraju u Ukrajini mogu da ostvare transfer i pre početka prelaznog roka, ali ne u svaku ligu.

- Kakav je smisao u otvaranju prelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premijer ligu, ne otvaraju? Nema smisla. Neko treba da učini nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom fudbalu i njegovim igračima.

Legendarni desni bek je na kraju poslao poruku svima koji pokušavaju da profitiraju tokom rata u Ukrajini.

- Neće uspeti, štite nas FIFA i UEFA. Nije ljudski to što agenti rade, ali pobedićemo - zaključio je sportski direktor Šahtjora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track