SELEKTOR PORTUGALA NE DAJE ŠANSE MAKEDONCIMA! Santoš: Uz nas će biti 11 miliona ljudi
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Baraž za Mundijal

SELEKTOR PORTUGALA NE DAJE ŠANSE MAKEDONCIMA! Santoš: Uz nas će biti 11 miliona ljudi

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je danas da je selekcija Severne Makedonije dobra ekipa, ali da veruje da će njegova selekcija pobediti i plasirati se na Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Uradićemo sve da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. 11 miliona ljudi će biti uz nas u ovom meču. Odlično poznajemo Makedoniju, koja ima dobar tim i moraćemo da odgovorimo na njihovu igru. Verujem da ćemo u novembru biti u Kataru", rekao je Santoš, preneli su makedonski mediji.

Fudbaleri Portugala dočekaće u utorak u Portu selekciju Severne Makedonije, u finalu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Prema njegovim rečima, Severna Makedonija je zaslužila da bude u finalu baraža, jer je na poslednjih pet utakmica na gostujućem terenu izgubila samo jednom, a pobedila tri puta.

"Slavili su protiv Jermenije, Italije i Nemačke. Ako ih ne gledamo kao tim, kao celinu, već kao pojedince, rizikovaćemo mnogo. Moramo da budemo spremni u svakom trenutku, da nadjemo odgovor za njihov nizak blok i sjajan kontranapad. Kažu da je ovo meč njihovog života, da će ginuti na terenu, a nama je isto tako ovo meč života i smrti. Moramo da odgovorimo na isti način kada je reč o žrtvovanju i posvećenosti. A onda intezitetom i kreativnošću da dodjemo do pobede. Naš cilj je da budemo u Kataru, počeli smo protiv Turske i sutra to moramo ponoviti", rekao je portugalski selektor.

Kako je istakao, poslednji meč koji su odigrali makedonski fudbaleri nije prava slika o njima.

"Protiv Italije (1:0) su bili u podredjenoj ulozi, igra je bila jednosmerna, pa smo morali da analiziramo mečeve od ranije, da vidimo prave kvalitete. Makedonija je sjajna na gostujućem terenu, to je pokazala pobedom nad Nemačkom. Ne zaboravimo da su protiv Italije nedostajala dva igrača, po meni je Elif Elmas njihov najbolji igrač. On je kvalitetan igrač, koji zajedno sa (Enisom) Bardijem diktira kako ekipa igra", zaključio je Santoš.

Meč izmedju Portugala i Severne Makedonije na programu je u utorak od 20.45.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track