PREDSEDNIK CSKA: S obzirom na rusofobiju u Evropi teško mi je da zamislim da se u Evroligu vrati tim koji nosi ime ruske armije
Foto: Profimedia

Prvi čovek "armejaca" nije optimista

PREDSEDNIK CSKA: S obzirom na rusofobiju u Evropi teško mi je da zamislim da se u Evroligu vrati tim koji nosi ime ruske armije

Košarka -

Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin rekao je u intervjuu za ruski Meč TV da ne očekuje da će Evroliga doneti odluku o povratku ruskih ekipa u svoja takmičenja.

Vatutin je rekao da ni prestanak sukoba u Ukrajini ne bi pomogao.

"Da li će ruski timovi moći da se vrate u evropska takmičenja? Mislim da se to neće desiti. S obzirom na rusofobiju što vlada u Evropi teško mi je da zamislim da će tim koji nosi ime ruske armije, najodlikovaniji ruski tim, biti pozvan da se vrati", rekao je Vatutin.

Prvi čovek "armejaca" kaže da bi u CSKA dobro razmislili i da dobiju poziv.

"Mislim da nam svakako ne bi dozvolili da igramo u Moskvi, na našem terenu. A onda se postavlja pitanje da li ima smisla igrati u Beogradu ili Atini. I da li treba da žrtvujemo naše navijače zarad povratka u Evroligu. Nisam siguran da bi to bila ispravna odluka".

Evroliga je zbog dešavanja u Ukrajini isključila CSKA, Zenit i Uniks iz Evrolige i Lokomotivu iz Evrokupa do kraja sezone. Ostaje otvoreno da li će ruski klubovi moći naredne sezone da nastupaju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track