SLAVNA TENISERKA PRAVDA BEŽANJA S TERENA: Doživela DEBAKL protiv tinejdžerke, pa napravila SKANDAL, evo zbog čega je predala meč
Foto: EPA/RAY ACEVEDO

privatni problem

SLAVNA TENISERKA PRAVDA BEŽANJA S TERENA: Doživela DEBAKL protiv tinejdžerke, pa napravila SKANDAL, evo zbog čega je predala meč

Tenis -

Iskusna teniserka, nekada najbolja na svetu, Viktorija Azarenka, šokirala je ljubitelje belog sporta ponašanjem na mastersu u Majamiju.

O njenom potezu priča se širom sveta, a način na koji je otišla sa terena dugo će ostati upamćen.

Beloruskinja koja trenutno zauzima 16. mesto na VTA listi objasnila je zašto je otišla sa terena u trenutku kada je šesnaestogodišnja Čehinja Linda Fruhvitova imala rezultatsku prednost 6:2, 3:0 posle samo 45 minuta igre.

Tridesetdvogodišnja Azarenka je iznenada prišla sudiji, rekla da se povlači i bez objašnjenja uzela stvari i napustila teren. Ostavila je u šoku sve prisutne, ali i one koji su ovu situaciju videli preko video snimka koji se širio društvenim mrežama.

Mnogi su potez Azarenke označili kao bežanje od ubedljivog poraza, a evo kako je teniserka opravdala svoj potez.

- Nije trebalo onako sa odem sa terena danas. Prethodnih nekoliko nedelja mog života su bile izuzetno stresne. Poslednji meč je iscrpeo mnogo iz mene, ali želela sam da igram i danas pred sjajnom publikom koja mi je i pomogla da izdržim prvi meč. Htela sam da pokušam, ali to je bila greška. Nadam se da ću moći da uzmem odmor i da se vratim. Uvek sam se radovala ovakvim izazovima i pritisku koje nosi takmičenje, ali danas je to bilo previše za mene. Moram da učim iz ovakvih situacija - poručila je Viktorija Azarenka.

A, da zaista nešto nije u redu na ličnom planu teniserke, moglo je da se nagovesti i tokom mastersa u Indijan Velsu kada je usred meča u kom je poražena od Elene Ribakine, zaplakala na terenu.

Veloruskinja je pri rezultatu 2:2 u drugom setu samo čučnula i počela da plače. Nastavila je taj meč, ali je rezultatom 2:0 poražena od protivnice iz Kazahstana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track