KO JE KAHIM PARIS KOGA PRATI CRVENA ZVEZDA: Čudo sa Jamajke pravi DARMAR po Sloveniji, brz je kao vetar, a daje i GOLOVE (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Minoli, Printscreen/Youtube

skautiranje

KO JE KAHIM PARIS KOGA PRATI CRVENA ZVEZDA: Čudo sa Jamajke pravi DARMAR po Sloveniji, brz je kao vetar, a daje i GOLOVE (VIDEO)

Fudbal -

Desno krilo Kopra na radaru crveno-belih već nekoliko meseci

Crvena zvezda prati veliki broj fudbalera širom Evrope i sveta. Njenu skauti pod lupom imaju na desetine igrača u tefteru, a jedan od njih je i Kahim Paris.

Kahim Paris
foto: Printskrin/Jutjub

Ko je Kahim Paris (22), momak sa Jamajke, koga gleda Crvena zvezda? Desni krilo je možda i najbolji fudbaler u prvenstvu Slovenije. Ubedljiv je u dresu Kopra, jer je od početka sezone upisao 28 utakmica i dao 10 golova, u prvenstvu i kupu Slovenije. Bio je strelac nekoliko spektakularnih golova, od kojih je poseban onaj dat Celju na gostovanju. Kada je sevnula njegova levica, golman jednostavno nije imao šansu da odbrani šut.

Kahim Paris ima 22 godine i kako kažu iz Slovenije, brz je kao vetar. Primarna pozicija mu je desno krilo, a dobro se snalazi i na suprotnoj levoj strani. U Kopar je stigao ovog leta iz Krke, kao slobodan igrač. U Sloveniji igra već tri sezone, pošto je 2019. godine stigao u Domžale. Delegacija kluba sa Marakane nekoliko puta ga je gledalo na stadionu "Bonjifika" u Kopru.

Karijeru je Kahim Paris počeo u rodnom Kingstonu za ekipu Kvalijer. Za prvi tim je debitovao sa 17 godina, postigavši tri pogotka u sezoni. Punu afirmaciju doživeo je u Evropi, konkretno u Sloveniji.

Kahim Paris ima ugovor sa Koprom do juna 2023. godine, što znači da bi Crvena zvezda za njega morala da plati obeštećenje. Naravno, ukoliko Jamajkanac prođe kroz filter sportskog menadžementa kluba. Prema portalu Transfermarkt, njegova vrednost iznosi 500.000 evra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track