NEVIĐENE SCENE U AFRICI! Kod penala kao u DISKOTECI: Mane ponovo PRESUDIO Salahu! Senegal na Mundijalu (VIDEO)
Foto: Printskrin

KVALIFIKACIJE ZA SP

NEVIĐENE SCENE U AFRICI! Kod penala kao u DISKOTECI: Mane ponovo PRESUDIO Salahu! Senegal na Mundijalu (VIDEO)

Fudbal -

Posle gane, Senegal je drugi predstavnik afrike na Svewtskom prvenstvu u fudbalu koje će se krajem godine održati u Kataru. kao nedavno i na finalu kupa afričkih nacija, Senegal je opet posle penala bio bolji od Egipta, a faraonima je ponovo presudio napadač Liverpula Sadio Mane.

Laseri, Senegal, Egipat, Sadio Mane
foto: Printskrin

Kod izvoženja penala su bile neviđene scene, jer su svi igrači i golman Egipta bila obasuti laserskim zracima, što im je svako predstavljalo veliku smetnju, ali sudija se na to uopšte nije obazirao.

Laseri, Senegal, Egipat, Sadio Mane
foto: Printskrin

Prvi penal za Egipćene je izveo čuveni Mohamed Salah, ali je toliko loše šutirao, da je lopta otišla daleko iznad gola.

Naravno, i Salahovo lice, apoggotovo oči, bile su prekriveno "laserima", pa je izgledalo kao da je u diskoteci, a ne na fudbalskom terenu.

Na prepunom stadionu u Dakaru, Egipat je igrao sa podignutim gardom, izbegli su brojne udarce rivala i uspeli da posle 120 minuta izbore penale. Četiri minuta igre bilo je potrebno Abdulajeu Diji da donese prednost Senegalu na opšte oduševljenje domaćih navijača.

Senegal je potpuno dominirao, stvarao šanse, imao i neke kolosalne, dok su navijači činili sve ne bi li pokolebali Egipćane. Koristili su se ogromnom količinom lasera, bacali flašice sa vodom... Mohamed El Šanavi je bio sjajan na golu Egipta i glavni je krivac što Senegal nije napunio mrežu protivnika.

Penal-serija je otvorena sa četiri promašaja. Neprecizni su bili Kalidu Kulibali i Sis sa jedne i Mohamed Salah i Zizo sa druge strane. Laseri su bili upirani u El Šanavija i šutere Egipta kao da su se nalazili u diskoteci.

Konačno smo gol videli s ulaskom u treću seriju. Ismaila Sar je pogodio za Senegal, baš kao i El Solia za Egipat. Potom je opet Senegal poveo preko Dijenga, ali je Mendi sjajno zaustavio udarac Mohameda. Meč loptu iskoristio je Sadio Mane snažnim šutem po sredini gola i drugi put u mesec i po dana Senegalci su na penale savladali Egipat, a Mane ponovo izašao kao pobednik u duelu sa saigračem iz Liverpula Salahom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track