MOLIM TE, SAMO NE SRBI! Oni baš ne bi voleli da igraju sa Orlovima: Takve NACIONALISTIČKE PORUKE nikome nisu potrebne!
Foto: FSS, Printscreen

zanimljiva analiza

MOLIM TE, SAMO NE SRBI! Oni baš ne bi voleli da igraju sa Orlovima: Takve NACIONALISTIČKE PORUKE nikome nisu potrebne!

Fudbal -

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru danas je tema broj jedan u čitavom svetu.

Dok željno čekaju izvlačenje kuglica navijači učesnika Mundijala polemišu o tome ko bi bili idealni rivali za njihove reprezentacije, a koga bi voleli da izbegnu na današnjem žrebu.

Kada je reč o Švajcarcima, oni ne kriju da bi voleli da preskoče Srbiju! Naime, na njihovom portalu osvanuo je zanimljiv naslov: Molim te, samo ne Srbe!

Blik žreb
foto: Printscreen

Specijalni izveštač iz Katara, Andreas Beni, objasnio je zašto ne bi voleo da se njihova reprezentacija ponovo sastane sa Orlovima.

Na pitanje ko je za izbegavanje iz trećeg šešira, Beni je kao iz topa rekao - Srbija.

"Naravno, Srbija. Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači poreklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja, je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu", jasan je novinar švajcarskog lista.

Podsetimo, Srbija se nalazi u trećem šeširu, a Švajcarska u drugom, pa postoji mogućnost da se ove reprezentacije povo budu u istoj grupi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track