UKRAJINAC U PANCIRU PRIČAO NA KONGRESU FIFA Javio se predsednik Saveza: Jedno od ubijene dece je moglo da bude zlatni talenat
Foto: EPA/Noushad Thekkayil

uoči žreba

UKRAJINAC U PANCIRU PRIČAO NA KONGRESU FIFA Javio se predsednik Saveza: Jedno od ubijene dece je moglo da bude zlatni talenat

Fudbal -

Dan pre održavanja žreba za Svetsko prvenstvo u fudbalu, FIFA je organizovala Kongres, na kojem je Andrej Pavelko, predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine, govorio noseći pancir.

Zbog dešavanja na teritoriji Ukrajine Pavelko nije bio prisutan na Kongresu u Dohi, ali se uključio u program putem video linka iz Kijeva. Na iznenađenje mnogih, on se nalazio na ulici, a na sebi je imao pancir.

"Nakon 24. februara nismo imali prilike da se bavimo ovim lepim sportom. Više od mesec dana branimo svoju zemlju i odupiremo se vojnoj agresiji Rusije. Za to vreme primio sam tužnu vest o smrti nekih predstavnika ukrajinske fudbalske zajednice. Ubila ih je ruska vojska, jedna od najvećih na svetu", rekao je Pavelko.

On je tokom uključenja izrazio želju da invazija Rusije što pre prestane.

"Fudbal je stavljen na čekanje jer odrasli i deca u Ukrajini svakodnevno umiru. Kao što znate, Ukrajina je ponudila tri dobitnika Zlatne lopte, a među ubijenom decom mogao je da bude još jedan zlatni talenat ukrajinskog fudbala. Ne možemo da ćutimo", poručio je predsednik FS Ukrajine i dodao:

"Ne želimo više da čujemo sirene u našim gradovima, želimo pesme navijača. Želimo da se borbe više ne vode na ulicama, oružjem, nego na stadionima, u poštenom fudbalskom dvoboju. Želimo da navijači eksplodiraju od veselja na stadionima, kada njihov omiljeni tim postigne gol, a ne da slušaju eksplozije bombi.

Ukrajinci u Dohi nisu imali nijednog predstavnika, a njima je zasmetalo i što su predstavnici ruskog fudbala bez problema stigli na Kongres.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track