ŠTA SE KRIJE IZA DIVLJANJA STANOJEVIĆA I STANKOVIĆA? Treneri večitih NIKAD NERVOZNIJI! Derbi odluke se bliži, napetost na vrhuncu
Foto: Starsport©

ima li objašnjenja?

ŠTA SE KRIJE IZA DIVLJANJA STANOJEVIĆA I STANKOVIĆA? Treneri večitih NIKAD NERVOZNIJI! Derbi odluke se bliži, napetost na vrhuncu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde obezbedili su prolazak u polufinale Kupa Srbije, a na četvrtfinalnim mečevima viđene su haotične scene na najvećim stadionima u Srbiji.

Prvo je u Humskoj na utakmici Partizana i Loznice, Aleksandar Stanojević burno reagovao nakon odluke sudije Minakovića da ne dosudi jedanaesterac za crno-bele u 23. minutu.

On je žestoko protestovao nakon što je Rikardo oboren u šesnaestercu Loznice, saradnici su ga jedva zadržali, a konstantno su mogle da su čuje njegove reči upućene sudijama: "Gde je penal? Šta je ovo, šta nam rade ovo?". U jednom trenutku su se začule i ozbiljne uvrede na račun sudija.

Nedugo nakon toga, na stadionu Crvene zvezde, Dejan Stanković je ušao na teren kako bi sprečio sukob Aleksandra Kataija i Nemanje Petrovića, nakon što je najbolji fudbaler crveno-belih udario u lice protivničkog igrača tokom jednog duela, međutim, situacija se u trenutku preokrenula pa je trener crveno-belih bio taj kojeg je potrebno zaustaviti.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kako se bliži treći večiti derbi u sezoni (igra se sledećeg vikenda), nervoza postaje sve primetnija, sudeći po izjavama iz dva najveća kluba, kao i ponašanjem na konferencijama za medije i utakmicama.

Večiti derbi se bliži, normalno je da je atmosfera sve napetija. Crveno-beli i njihovi rivali sa druge strane topčiderskog brda imaju identičan broj bodova uz bolji međusobni učinak i po jedan meč do plej-ofa.

Ukoliko Zvezda pobedi kragujevački Radnički na stadionu Rajko Mitić u 30. kolu, obezbediće prednost domaćeg terena i u subotu 16. aprila derbi će biti odigran na Marakani.

derbi
foto: Starsportphoto

Šta tek onda možemo da očekujemo od dvojice trenera i njihovih igrača na tom susretu, verovatno odlučujućem za prvaka države?

Ako se vratimo na prethodni derbi, setićemo se da je meč obeležen haosom na terenu u kom su učestvovali gotovo svi fudbaleri dve ekipe.

A, incidenti u četvrtfinalu Kupa, nisu prvi za Stankovića i Stanojevića.

Bilo je burno i u februaru kada je Zvezda posle penala bila bolja od Radničkog iz Niša u Beogradu. I tada je Stanković ulazio na teren i imao žustre rasprave sa protivničkim igračima, da bi na kraju zagrlio mladog Nikolu Štulića koji je izazvao incident nakon što je pogodio gol sa bele tačke.

Sa druge strane, Stanojević je nedavno kažnjen zbog javnog komentarisanja sudijskih odluka sa utakmice protiv Spartaka i Napretka, nakon čega je burno reagovao na konferenciji za medije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track