SAMO POBEDA ČARAPANIMA GARANTUJE PLEJ-OF: Napredak dočekuje Metalac
Foto: Ž. M.

važan meč

SAMO POBEDA ČARAPANIMA GARANTUJE PLEJ-OF: Napredak dočekuje Metalac

Fudbal -

U poslednjoj utakmici prolećnog dela prvenstva, u ponedeljak od 18:30, Napredak dočekuje Metalac, koji se grčevito bori za opstanak.

Pobeda Čarapanima je imperativ, jer garantuje plasman u plej – of.

- Osećamo veliku odgovrnost i obavezu prema klubu i navijačima i ponedeljak veče bih nazvao trenutkom istine kada je naša ekipa u pitanju. Imamo turbulentno proleće iza nas, svakako nije u skladu sa očekivanjima i mislim da su momci svesni svega. Okolnosti, bodovni saldo, sve što se dešavalo u toku prvenstva, bukvalno sve staje u tu jednu utakmicu. Kad sam došao u Napredak rekao sam da svi želimo borbu i utakmice sa najboljim klubovima u zemlji. Nasuprot tome stoji plej – aut, grčevita, teška i neizvesna borba za opstanak. Verujem da će momci protiv Metalca pokazati pravi karakter, kvalitet i reakciju kakvu svi priželjkujemo i da će, u jednoj sigurno teškoj utakmici, osvojiti tri boda i izboriti plej – of. Metalac je mlada, kompaktna ekipa, ima određenih kvaliteta, pod tenzijom je u borbi za opstanak, poput Novog Pazara, na suprotnoj strani, mi izbora, ni izgovora više nemamo. Bićemo lišeni pomoći Đuričkovića, koji se povredio u Novom Pazaru, a i dalje ne možemo da računamo na Tomića. Ostali su spremni, izjavio šef stručnog štaba Napretka Zoran Milinković.

Znači, 11. april je dan D za Napretkov plej of, a u suprotnoim...

- Kao što je rekao šef, čeka nas utakmica koja je naš trenutak istine. Posle loše serije jasno je da nam neće biti lako, ali verujem da smo kadri da konačno rešimo problem. Metalac je ekipa sa dosta kvalitetnih igrača, ali ima i mana, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Prethodnih nekoliko dana smo radili veoma dobro, atmosfera u ekipi je na visokom nivou i smatram i verujem u saigrače i sebe da ćemo iz utakmice u ponedeljak izaći kao pobednici i, zajedno sa navijačima, radovati se plej – ofu i nastavku takmičenja, istakao je Đorđe Jovanović, drugi strelac ekipe i jedan od najmlađih prvotimaca.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track