SUPERLIGA ILI SUPERLJIGA? ŠTA JE, BRE, OVO?! Skandal pred poslednje kolo! Neverovatna odluka koja ugrožava regularnost takmičenja!
Foto: Starsport©

smejurija

SUPERLIGA ILI SUPERLJIGA? ŠTA JE, BRE, OVO?! Skandal pred poslednje kolo! Neverovatna odluka koja ugrožava regularnost takmičenja!

Fudbal -

FS Srbije u velikom problemu pred poslednje kolo Superlige, Kolubara ili Napredak mogu među osam najboljih, ali Lazarevčani svoj meč igraju u subotu, a Kruševljani u ponedeljak

Termini utakmica poslednjeg kola regularnog dela Superlige najavljuju buru u srpskom fudbalu.

Prosto je neverovatno da utakmice koje odlučuju o direktnim putnicima za plej-of i plej-aut neće biti igrane u isto vreme. Onda neka se ne čude u FSS, ako sledeće nedelje u medijima izađu naslovu tipa - lakrdija, smejurija, sramota...

kuća fudbala, FSS, Fudbalski savez Srbije, Stara Pazova, FSS Stara Pazova
foto: Filip Plavčić

I ne samo da je problem satnica, već i dani odigravanja. Zvuči neverovatno, ali istinito, što odmah navodi pitanje, da li je prvenstvo regularno. Izgleda je FK Crvena zvezda s razlogom uputio pre tri dana dopis na adresu FS Srbije, sa pitanjem zašto nije radio VAR na utakmici Partizana i TSC, odnosno da li je klub iz Bačke Topole oštećen za penal.

Čini se da zbog tehničkih nemogućnosti da VAR u isto vreme prati sve utakmice poslednjeg kola dolazi do problema u Superligi. Evo, najplastičnijeg primera koji može da dovede do salve saopštenja, uvreda i negativne energije pred poslednji deo šampionata koji će odlučivati o titulu, mestima u evropskim takmičenjina i ispadanju.

var, var soba, FSS, sudije, Stara Pazova
foto: @starsport

Tiče se klubova Kolubare i Napretka. I jedni i drugi se nadaju plasmanu među osam najboljih ekipa, što samo po sebi donosi ozbiljne privilegije. Od igranja sa najboljima, obezbeđivanja opstanka, do zarade od prodaje karata i mogućnosti da se eventualno stigne do Evrope, a samim tim i do ne malog finansijskog kolača od UEFA.

Kolubara
foto: FK Kolubara

Kolubara i Napredak imaju isti broj bodova - 34. Lazarevčani utakmicu poslednjeg kola regularnog dela Superlige igraju u subotu od 16.00 časova protiv Spartaka u Subotici, dok Kruševljani u ponedeljak od 18.30 sati, neverovatno, zar ne, na svom stadionu dočekuju Metalac iz Gornjeg Milanovca.

FK Napredak
foto: Napredak

Plasmanu u gornji deo tabele u slučaju da Kolubara i Napredak odigraju nerešeno nadaju se Mladost i Radnik. Lučanci i Surduličani imaju po 33 boda. Mladost u subotu od 18.30 sati dočekuje niški Radnički, dok Radnik u Surdulici u ponedeljak igra protiv Novog Pazara od 18.30 časova.

FK Radnik Surdulica, Radnik, Radnik Surdulica, FK Radnik
foto: Starsport

S obzirom na termine i satnicu, reakcija će sigurno biti. Daj Bože da samo radi VAR, ako bude spornih situacija.

Kurir Sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track