U BEOGRADU I MOSKVI SAM IŠAO PO DISKOTEKAMA! Nemanja Vidić otvorio dušu: U Mančesteru smo UZ RAKIJU slavili trofeje!
Foto: Starsport©

legenda

U BEOGRADU I MOSKVI SAM IŠAO PO DISKOTEKAMA! Nemanja Vidić otvorio dušu: U Mančesteru smo UZ RAKIJU slavili trofeje!

Fudbal -

Srbija može da prođe grupu na Mundijalu, Piksi je pozitivan trener i igračiu veruju u njega - rekao je između ostalog Nemanja Vidić

Legendarni srpski fudbaler dao je opširan intervju za britanski "The Athletic" na temu reprezentacije Srbije, Mančester junajteda, Matića, Piksija, Mitrovića, Vlahovića...

Engleski novinar došao je u Beograd kako bi razgovorao sa Nemanjom. Jedan kultni prestonički restoran odabran je za mesto susreta.

Uz priču o fudbalu, pre ručka, Vidić je popio i jednu rakiju. Novinar je taj momanet objasnio da je Nemanja morao da trzne glavom posle prvog gutljaja, jer je to "srpsko tradicionalno pice sa 40 posto alkohola".

- U Mančesteru smo pili rakiju, ali samo kada bismo osvojili trofej - uz osmeh je pričao Vidić.

U restoranu su se desile neke scene koje su za Engleza bile nadrealne. Jedan konobar oduševljen zbog dolaska Vidića pokazao mu je tetovažu posvećenu Crvenoj zvezdi. Drugi je odmah odgovorio sa tetovažom Partizana!

Nemanja Vidić, glasanje, Premijer liga, štoper, odbrambeni igrač
foto: Profimedia

Usledio je razgovor na temu reprezentacije.

- U vrlo smo dobroj poziciji, sa pozitivnim trenerom kakav je Dragan Stojković Piksi. On apsolutno voli da igra ofanzivan fudbal. Igrači veruju u njega i cene slobodu koju im je dao. Rezultati su odmah došli.

Imamo igrače u velikim klubovima!

Komentarisao je Vidić s čim trenutno Srbija raspolaže:

- Imamo iskusne igrače u najboljim evropskim klubovima. Primera radi Tadić je u Ajaksu, Sergej u Laciju, Jović u Realu. Mnogi njih igra u velikim klubovima i što je bitno trenutno su u zenitu karijere. Imaju između 25 i 30 godina. Niko od njih ne igra u Srbiji, svi su prešli na viši nivo. A tu je i Dušan Vlahović. Njemu su tek 22 godine, on je napadač koji može da vam donese uzbuđenja.

Očekivanja od Mundijala su velika.

- Utisak je da na ovom turniru možemo dobro da prođemo. Praktično smo u istoj grupi kao 2018. godine u Rusiji, sa Švajcarskom i Brazilom. Desilo se da vodimo protiv Švajcarske, ali nam je onda Šaćiri dao gol za preokret. Veoma bolno je sve to bilo. Biće i sada mnogo teško, ali verujem u prolaz.

Nemanja Vidić
foto: Profimedia

O Mitroviću:

- Za njega je, zapravo, šteta što ne igra u Premijer ligi. Ima samo 27 godina i već je najbolji strelac u istoriji Srbije. Voleo bih da Mitro svima pokaže da može da igra na višem nivou.

Zanimljivost za kraj:

- U Srbiji i Moskvi sam išao u diskoteke, a u najvećem klubu na svetu mi je bilo bitno da ne trošim vreme na gluposti. Samo sam hteo celom svetu da pokažem koliko sam dobar. To je bio najbitniji deo moje karijere i bio sam srećan što sam osam godina igrao u Mančester junajtedu.

Hari, odmori malo

Govorio je Nemanja i o slaboj formi u kojoj se nalazi Hari Megvajer:

- Svaki igrač ima problem sa formom u nekom delu karijere. Jasno je da Megvajer nije najbolji ove sezone. Postoji nekoliko načina da rešite problem. Na primer, ne morate da igrate svaku utakmicu. Nije problem da kaže treneru: Ne osećam se dobro na terenu, daj mi nekoliko nedelja da se pregrupišem i onda da se vratim jači". Imao sam užasne utakmice za Mančester i morao sam da pronađem mir i ponovo porastem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track