RUSIJA IGRA PROTIV UČESNIKA MUNDIJALA: Suspendovana selekcija pronašla način da zaobiće diskvalifikaciju od strane FIFA I UEFA
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

prijateljska

RUSIJA IGRA PROTIV UČESNIKA MUNDIJALA: Suspendovana selekcija pronašla način da zaobiće diskvalifikaciju od strane FIFA I UEFA

Fudbal -

Protivnik Zbornaje mogla bi da bude selekcija Irana

Fudbalska reprezentacija Rusije mogla bi da odigra prijateljsku utakmicu sa Iranom 2. juna. Zbornaja komanda je pod suspenzijom FIFA i UEFA zbog specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini, a Iran je učesnik mundijala u Kataru.

Ovu informaciju tokom vikenda preneo je ugledni ruski list i portal "Sport-Ekspres" pozivajući se na izvor u Iranskom fudbalskom savezu.

Iran
foto: EPA

- U potpunosti podržavam ovu ideju. FIFA nema zakonskog osnova da se meša u utakmicu. Ali ako imaju takvu želju, mogu to da urade - rekao je Vjačeslav Koloskov, počasni predsednik RFU.

Ruski fudbalski savez (RFU) nije potvrdio održavanje prijateljske utakmice sa Iranom, ali je nije ni demantovao.

Artem Dzjuba
foto: EPA

- Savez radi na različitim opcijama za obezbeđivanje takmičarske prakse za reprezentacije u okviru ranije utvrđenog rasporeda za 2022. godinu - rečeno je iz RFU za RT Sport.

Iran
foto: EPA

Iz Ruskog fudbalskog saveza istakli su da će dalji raspored reprezentacije i njihove buduće akcije zavisiti od konačne odluke CAS-a, gde se Rusija žalila na odluku o suspenziji od strane FIFA i UEFA. Ruska fudbalska reprezentacija izbačena je iz kvalifikacija za mundijal u Kataru i nije joj dozvoljeno da igra protiv Poljske, iako je u tom meču bila domaćin i imala realne šanse da prođe dalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track