ZVEZDA SE UZDA U ISTORIJU U VEČITIM DERBIJIMA: A, ona kaže - pobeđuju crveno-beli!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

tradicija

ZVEZDA SE UZDA U ISTORIJU U VEČITIM DERBIJIMA: A, ona kaže - pobeđuju crveno-beli!

Fudbal -

Klub iz Ljutice Bogdana slavio u poslednjem okršaju na Marakani rezultatom 2:0

Crvena zvezda će u subotu od 18.00 časova, na stadionu "Rajko Mitić" dočekati večitog rivala ekipu Partizana u okviru prvog kola plej-ofa nacionalnog prvenstva. Ujedno, to će biti 167. susret ova dva tima.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Izabranike Dejana Stankovića predstojećeg vikenda očekuje vrlo važna utakmica u borbi za trofej prvaka Srbije, a sve oči biće uprte na Marakanu, i još jedan praznik za svakog ljubitelja fudbala u našoj zemlji. Do sada je u istoriji odigrano ukupno 166 prvenstvenih večitih derbija, a Zvezda ima pozitivan skor, budući da su crveno-beli 66 puta izlazili kao pobednici, 53 meča završena su nerešenim ishodom, a 47 puta, pobedu je odneo večiti rival. Da je statistika na strani kluba iz Ljutice Bogdana, govori i podatak da je Zvezda u derbijima postigla čak 232 gola, a primila 198.

Ohi
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poslednji, 166. večiti derbi odigran je pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u okviru 24. kola ovosezonskog prvenstva, a Zvezda je tom prilikom rutinski slavila sa 2:0. Mrežu protivnika pogodio je Ohi Omojuanfo u 29. minutu, nakon sjajne reakcije u kaznenom prostoru, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Katai tri minuta pred odlazak na pauzu.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Koliko je Crvena zvezda dominantan klub u okršajima sa najvećim rivalom, govori i činjenica da na poslednjih pet međusobnih susreta ne zna za poraz. Dva meča su završena pobedom Crvene zvezde, 7. aprila 2021. godine, kada je klub slavio sa 1:0 golom Mirka Ivanića, i 27. februara ove godine rezultatom 2:0. Tri utakmice su završene bez pobednika, 2020. godine dva puta, prva 0:0, a druga rezultatom 1:1.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sa po jednim golom na obe strane završen je i 165. večiti derbi, u prvom delu tekuće sezone. Treba pomenuti i pobedu i osvajanje Kupa Srbije za sezonu 2020/2021. kada je Crvena zvezda takođe bila bolja od večitog rivala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Interesantan podatak jeste i da crveno-beli na stadionu "Rajko Mitić" nisu poraženi u prvenstvenim derbijima još od 2017. godine, čime je Marakana postala prava neosvojiva tvrđava za protivnika.

Sigurno je da nas i ovog puta čeka pravi spektakl, a tribine stadiona "Rajko Mitić" biće ispunjene u velikom broju, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je do sada prodato skoro 20.000 ulaznica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track