SANTARELI OBJAVIO ŠIRI SPISAK: Počinju pripreme odbojkašica za Ligu nacija
Foto: EPA/MARKO METLAS

ODBOJKA

SANTARELI OBJAVIO ŠIRI SPISAK: Počinju pripreme odbojkašica za Ligu nacija

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli saopštio je širi spisak igračica za Ligu nacija, koja se igra od 31. maja do 17. jula.

U stručnom štabu selekcije Srbije pored Santarelija biće i pomoćnici Andrea Cota, Dijego Flizi, Jelena Blagojević i Nikola Milosavljević, kondicioni trener Vladimir Banković, statističar Marko Greko, fizioterapeut Darko Stamatović i tim menadžer Dimitrije Pušić, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Srbija će Ligu nacija igrati u Ankari, Braziliji i Kalgariju. Tokom prve sedmice (od 31. maja do 5. juna) aktuelne svetske prvakinje će u Ankari igrati protiv Belgije, Tajlanda, Bugarske i Holandije.

Druga sedmica na programu je od 14. do 19. juna u glavnom gradu Brazila, a Srbija će igrati protiv Italije, Južne Koreje, Turske i domaćina Brazila.

U trećoj nedelji Lige nacija (od 28. juna do 3. jula) Srbija će igrati sa Nemačkom, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadom i Japanom.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na finalnom turniru će igrati osam selekcija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Završni turnir na programu je od 13. do 17. jula u Ankari.

SPISAK

Tehničari: Bojana Drča, Sladjana Mirković, Mila Đorđević, Ana Jakšić, Rada Perović.

Korektori: Ana Bjelica, Sara Carić, Vanja Savić, Jovana Zelenović.

Libera: Teodora Pušić, Sanja Đurđević, Tijana Milojević, Bojana Gočanin.

Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Jovana Kocić, Božica Marković, Jelena Delić, Hena Kurtagić.

Primači: Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Sara Lozo, Sara Klisura, Jovana Mirosavljević, Mina Mijatović, Jovana Cvetković i Aleksandra Uzelac.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track