SUDIJSKI EKSPERT: Bio je CRVENI KARTON za Čukarički! Crno-beli će posebno biti ljuti zbog OVIH REČI! VIDEO
Foto: Starsport©, Printscreen

Procena bivšeg sudije

SUDIJSKI EKSPERT: Bio je CRVENI KARTON za Čukarički! Crno-beli će posebno biti ljuti zbog OVIH REČI! VIDEO

Fudbal -

Sudijski ekspert i bivši arbitar Zdravko Jokić prokomentarisao je sporne situacije iz prethodnog kola Super lige Srbije za TV Arena sport.

Svakako, u centru pažnje bio je derbi kola između Čukaričkog i Partizana, posebno odluka glavnog sudije Novaka Simovića da ne dodeli crveni karton fudbaleru domaće ekipe u situaciji kada je kao poslednji igrač oborio Rikarda Gomeša.

Za Jokića nema dileme - Simović je pogrešio što nije isključio Kovačevića u 10. minutu i nema dileme da će crno-beli posebno biti ljuti posle obrazloženja koje ne ostavlja nikakvu dilemu.

"Ovde se radi o očiglednom sprečavanju gol šanse. Gleda se kontrola lopte, postoji pet kriterijuma. Ono što je bitno je da igrač ima kontrolu lopte, da li je daleko da nastavi akciju. Bitan je raspored igrača, bitno je mesto prekršaja, raspored odbrambenih i distanca gde se desio prekršaj desio. Poslednji stav kaže da je igrač fauliran i da li bi se vrlo verovatno postigao gol. Ovde nema sumnje da ima situaciju da postigne pogodak, znači trebalo je da bude crveni karton", elaborirao je Jokić tokom gostovanja na TV Arena Sport.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track