TUČA OBELEŽILA MEČ U MADRIDU KOJI JE TRAJAO 103 MINUTA: Siti se provukao do polufinala, Liverpul rutinski uz goleadu!
Foto: EPA/Sergio Perez, EPA/PETER POWELL, AP Photo/Jon Super

LIGA ŠAMPIONA

TUČA OBELEŽILA MEČ U MADRIDU KOJI JE TRAJAO 103 MINUTA: Siti se provukao do polufinala, Liverpul rutinski uz goleadu!

Fudbal -

Revanši četvrtfinala: Atletiko - Mančester siti 0:0 i Liverpul - Benfika 3:3

Iako nije bilo golova, meč u Madridu je obilovao velikim uzbuđenjima.

Siti je bio veliki favorit, ali sjajna taktika trenera Atletika Simeonea umalo da donese rezultat.

"Građani" su se provukli do polufinala, a "jorgandžije" bile znatno bolje u finišu susreta, pa i kada su ostali sa igračem manje, ali nisu iskoristili nijednu od nekoliko izrazitih šansi.

Finiš meča obeležila je opšta tuča igrača posle jednog nesmotrenog starta domaćih fudbalera. Isključen je Felipe, a od tog trenutka gledali smo česte prekide, a sudija je vadio kartone često, pa je požuteo i trener domaćih Diego Simeone.

Meč je trajao neverovatnih 103 minuta.

U drugom meču je viđena goleada, po tri gola u mreži Benfike, ali i Liverupla. Ekipa Jirgena Klopa je sigurno prošla u polufinale.

Drugo poluvreme

Završeno četvrtfinale Lige šampiona

90+12 minut - velika šansa za Atletiko, Korea ne koristi maltene zicer!

90+6 minut - velika šansa iz kontranapada za Gindongana (Siti), ali Oblak zaustavlja nekako udarac i nema gola!

90+5. minut - poništen gol Benfiki zbog ofsajda

89. minut - velika gužva u Madridu, posle starta Felipea nad Fodenom, ubrzo nastali haos i tuča na terenu! Felipe (Atletiko) je isključen, dobio drugi žuti karton!

87. minut - posle kornera, Stefan Savić (Atletiko) dobro skače, bilo je blizu, ali opet nema gola!

86. minut - velika prilika za Kunju (Atletiko), ali je njegov udarac nekako izblokiran!

83. minut - Njunjez (Benfika) donosi izjednačenje u Liverpulu - 3:3

77. minut - Novi pokušaj De Pola (Atletiko), ali opet je nedovoljno precizan

73. minut - Jaremčuk (Benfika), posle analize iz VAR sobe utvrđeno je da nije bilo ofsajda, gol je priznat - 3:2

70. minut - Tek što je ušao u igru, fudbaler atletika Rodrigo Depol je imao dobru šansu, ali je bio za malo neprecizan

65. minut - GOOOL - Firmino (Liverpul), posle dodavanja Cimikasa, brazilski napadač ponovo siguran realizator - 3:1

57. minut - Francuski reprezentativac Grizman šutira iz dobre pozicije, nije dobra zahvatio loptu, koja odlazi pored gola. Veliko uzbuđenje u publici!

55. minut - GOOOL - Firmino (Liverpul) - posle lepe akcije, u kojoj je važan akter bio Žota, Brazilac na pravom mestu i samo je loptu prosledio gol - 2:1

46. minut - počelo je drugo poluvreme na oba meča

Prvo poluvreme

Završeno prvo poluvreme na obqa susreta

45. minut - prizemni oštar šut Keite, ali lopta odlazi tik pored stative

35. minut - Pokušaj Kondogbije sa dvadesetak metara, ali je golman Sitija Ederson siguran.

33. minut - GOOOL - Gonkalo Ramos (Benfika) - Orlovi iz Lisabona stižu do izjednačenja - 1:1

30. minut - Firmino za malo da duplira vođstvo Liverpula.

30. minut - gužva pred golom Madriđana, ali nema gola, Gindogan nije uspeo da pronađe put do mreže, pogodio je samo stativu!

27. minut - izblokiran udarac De Brujnea iz dobre pozicije!

21. minut - GOOOL - Konate (Liverpul) - glavom precizno pogodio levi ugao gola Benfike, posle kornera koji je izveo Cimikas - 1:0

20. minut - Golman Stija Ederson brži od Feliksa, Atletiko u Madridu mnogo agresivniji!

12. minut - Dobar pokušaj Evertona (Benfika), za malo neprecizan!

10. minut - Stons glavom preko gola posle kornera Mančlester sitija

8. minut - pokušaj Gindongana, ali lopta ide pored gola, golman Atletika Oblak je bio bezbrižan

1. minut - počele su obe utakmice

Prvi špansko-engleski duel u četvrtfinalu Lige šampiona pripao je posle drame u produžetku Real Madridu, mada je Čelsi slavio u revanšu, a sada nas očekuje duel na "Vandi Metropolitano" (21.00), gde će Atletiko pokušati da iznenadi prvaka Engleske Mančester siti, koji je u prvom meču na Ostrvu stekao minimalnu prednost (1:0).

ATLETIKO - MANČESTER SITI (0:0)

tadion: Vanda Metropolitano. Gledalaca: 65.000.

Sudija: Danijel Sibert (Nemačka)

ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak – Ljorente, Savić, Felipe, Reinildo – Lemar, Koke, Kondogbija, Lodi - Grizman, Feliks. Trener: Simeone.

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson – Voker, Stouns, Laport, Kanselo – Gundogan, Rodri, De Brujne – Marez, Foden, Silva. Trener: Gvardiola.

Po onome što je tim Dijega Simeonea prikazao na "Etihadu" i formi koju ima ove sezone, kao i evidentan problem u realizaciji, mnogo veće šanse daju se gostima iz Mančestera jer Gvardiolini sprinteri igraju atomski fudbal Ovo je jubilarni 100. meč Stija u Ligi šampiona.

Očekuje se da "jorgandžije" na svom terenu budu agresivnije i kreativnije. Madridski "ratnici" su nebrojano puta pokazali da imaju srčanost, znanje i sposonost da pobede bolje od sebe, ali sada će im biti potrebno i mnogo sreće.

- Nećemo ići daleko od onoga što zapravo jesmo. Moramo da pronađemo pravi momenat za kreiranje prilike. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo bržu tranzicuju kako bismo stekli prednost. Siti uvek igra na istom niovu, imaju svoje instrumente u igri, filozifiju kojoj se aplaudira. Znam šta može da odluči ovaj dvomeč. Nadam se da će naši igrači imati fenomenalno veče, a videćemo šta ćemo od planova uspeti da sprovedemo u delo - rekao je Simeone.

Zna i Pep Gvardiola šta sve moraju da urade njegovi igrači da bi se plasirali u polufinale.

- Biće drugačiji meč, Atletiko je kod kuće agresivniji, direktniji, može uz pomoć navijača da vam stvori probleme. Mi ćemo biti spremni za to, adaptiraćemo se i ako izgubimo moramo da znamo da smo dali sve od sebe. Ukoliko budemo na top nivou, verujem da ćemo izaći kao pobednici - kazao je Gvardiola.

LIVERPUL - BENFIKA 3:3 (1:1)

Stadion: Enfild. Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija). Strelci: 1:0 Konate (21), 1:1 Ramos (33), 2:1 Firmino (55), 3:1 Firmino (65), 3:2 Jaremčuk (73), 3:3 Njunjez (83)

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Gomez, Konate, Matip , Cimikas – Milner, Henderson, Keita – Žota, Firmino, Dijaz. trener: Klop.

BENFIKA (4-2-3-1) : Vlahodimos – Žilberto, Vertongen, Otamendi, Grimaldo – Vajgl, Tarabt – Gonsalveš, Ramos, Everton – Nunjez. Trener: Verisimo.

Fudbaleri Liverpula dočekaće Benfiku takođe od 21 čas, posle pobede 3:1 u prvoj utakmici u Lisabonu. Petostruki prvak Evrope je veliki favorit, bez obzira na odličan rezultat iz prvog susreta, i očekuje se da bez većih problema prođe u narednu rundu najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Trener Liverpula Jirgen Klop ne vidi težak raspored kao alibi.

- Ne možete da idete da osvojite četiri trofeja, a da ne igrate četiri različita takmičenja. Zato, hvala Bogu da smo u prilici da igramo na više frontova i zato uopšte ne razmišljam o Sitiju i FA kupu do četvrtka, već samo o duelu sa Benfikom - istakao je Klop.

Ponovio je nemački stručnjak da nikome ne pada na pamet da potceni Benfiku na osnovu rezultata iz Lisabona.

- Odigrali smo dosta dobar prvi meč, svidela mi se ta utakmica. Uspeli smo da izolujemo Darvina Nunjeza sem u onoj situaciji kada je Konate promašio loptu. Oni su dobra, agresivna ekipa koja se brani organizovano i ima dobru tranziciju. Upoznali smo ih dobro i znamo kako ćemo da igramo sutra. Rezultatsku bazu imamo, ostaje nam teži posao da na terenu uspostavimo igru koja će nam dati konačan uspeh i plasman u polufinale - optimista je Klop.

Prošlo je 20 godina otkako je Liverpul eliminisan iz nokaut faze Lige šampiona posle pobede u prvoj utakmici, tako da će Benfika zaista imati pred sobom praktično nemoguću misiju.

U polufinale Lige šampiona su se već plasirali španskji klubovi Real iz Madrida i Viljareal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track