JA SAM POBEDNIK, MRZIM PORAZ! Ćavi razočaran posle DEBAKLA od Ajntrahta: Svi su ljuti, biće kritika, pesimizma...
Foto: AP

LIGA EVROPE

JA SAM POBEDNIK, MRZIM PORAZ! Ćavi razočaran posle DEBAKLA od Ajntrahta: Svi su ljuti, biće kritika, pesimizma...

Fudbal -

Trener fudbalera Barselone Ćavi ocenio je da je eliminacija njegovog tima u četvrtfinalu Lige Evropa deo procesa učenja i istakao da je dodatno razočarenje to što je na stadionu Kamp Nou bilo oko 25.000 navijača Ajntrahta.

"Nije katastrofa. I ako je katastrofa, to je deo procesa učenja. Nastavićemo ovim putem. Svi su ljuti, biće kritika, pesimizma, ali ne možemo da skrenemo s puta. Treba nastaviti", rekao je Ćavi na konferenciji za novinare posle utakmice.

Fudbaleri Barselone izgubili su sinoć na svom terenu od Ajntrahta sa 3:2 u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope, pa je nemački tim ukupnim rezultatom 4:3 prošao dalje.

"Verujem da je naša eliminacija više posledica naših grešaka nego njihove zasluge. Kontrolisali smo meč, imali posed, ali nismo mogli to da iskoristimo. Imaju ogromne fizičke kvalitete i sposobnost projekcije na kontranapad koju sam retko viđao u svojoj karijeri. Nije ovo bio dobar dvomeč, ali moramo da učimo iz grešaka", rekao je Ćavi.

Ćavi
foto: EPA/Alejandro Garcia

Prema pravilma Evropske fudbalske unije (Uefa), nemački tim je dobio 5.000 ulaznica za ovaj meč, ali ih je na stadionu Kamp Nou bilo oko 25.000.

"Izgledalo je kao finale gde je svaki klub dobio po polovinu ulaznica. Klub proverava šta se dogodilo. To ovde nije smelo da se dogodi, to je dodatno razočarenje, ali nije izgovor", istakao je trener Barselone.

On je naveo da je veoma razočaran zbog eliminacije.

"Ja sam pobednik, mrzim poraz. Ali, bio sam na ovom putu kao igrač, gradio sam stil igre i ovaj poraz me neće zaustaviti. Nema šanse", rekao je Ćavi.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track