PEŠIĆ U MOSKVI U BORBI ZA 14. PROFI POBEDU: Snažniji sam i kvalitetniji bokser (FOTO)
Foto: Bokserski Savez Srbije

BOKS

PEŠIĆ U MOSKVI U BORBI ZA 14. PROFI POBEDU: Snažniji sam i kvalitetniji bokser (FOTO)

Ostali sportovi -

Srpski profesionalni bokser u kruzer kategoriji (90,72kg) Andrej Pešić spreman je za novi, 14. profi trijumf u karijeri.

Novi izazov u magičnom četverouglu 27 – godišnjeg Andreja očekuje u Moskvi gde zajedno sa svojim trenerom Bratislavom Pešićem već deset dana brusi formu za predstojeći meč koji će se održati u petak 15. aprila protiv Rusa Sergeja Belošapkina.

Organizator sportske manifestacije na kojoj Pešić učeestvuje je cenjena promoterska kuća Pravda fighting iz Moskve.

Za ovu borbu pripremao sam se više od tri meseca, računajući i petnaest dana visinskih priprema i apsolutno sam spreman i mentalno i fizički za novi izazov. Nadam se i očekujem da će sve ići po planu i da ću zabeležiti svoju četrnaestu pobedu u profesionalnom boksu” – objašnjava Pešić.

U glavnom gradu Rusije naš stasiti kruzeraš imao je sjajne uslove za rad i odlične završne pripreme uoči novog ulaska u profi ring gde ga čeka prekaljeni Belošapkin.

Radi se o dosta iskusnom profesionalnom bokseru, ali obzirom da gotovo godinu dana nisam imao meč smatram da smo napravili dobar izbor protivnika, da ponovo osetim ring i kompletnu atmosferu pre meča koja je jako bitna za svakog boksera. Moj tim i ja smo napravili dobru analizu protivnika, snažniji sam i kvalitetniji bokser i mislim da neće moći da izdrži tempo koji ću da nametnem kao i snagu mog udarca” – objašnjava 195 cm visoki Pešić.

Andrej Pešić
foto: Bokserski Savez Srbije

Iako pripreme za profi boks meč iziskuju veliko vreme i posvećenost plemenitoj veštini, mladi boks as Srbije imao je vremena da obiđe i uživa u lepotama jednog od najlepših gradova sveta.

Moskva je zaista čarobna, na momenat imate osećaj da ste u nekoj od onih ruskih bajki. Krasi je arhitektonska raskoš, dobri i hrabri ljudi, domaćini velikog srca, posebnih i bratskih osećanja prema nama Srbima što daje posebno nadahnuće. Prelepo je biti Srbin u prelepoj Moskvi, uživao sam i verujem da ću trijumfalno završiti moju posetu gradu jedinstvene lepote i posebne šampionske energije” – zaključio je Pešić.

(Kurir sport/BSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track