Mihajlović odabrao igrače za Škotsku i Vels

Mihajlović odabrao igrače za Škotsku i Vels

Fudbal -
Srbija 8. septembra gostuje Škotskoj, tri dana kasnije dočekuje Vels u Novom Sadu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je spisak igrača na koje računa na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Na spisku su:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Damir Kahriman

Odbrana: Branislav Ivanović, Neven Subotić, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Nikola Maksimović, Milan Biševac, Aleksandar Luković, Nenad Tomović

Sredina terena: Srđan Mijailović, Nemanja Matić, Miloš Ninković, Aleksandar Ignjovski, Dušan Basta, Ljubomir Fejsa, Radosav Petrović

Napad: Marko Šćepović, Zoran Tošić, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Tomić, Miralem Sulejmani, Lazar Marković, Darko Lazović, Dejan Lekić.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za ponedeljak, u Staroj Pazovi.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da nema tremu uoči starta kvalifikacija za prvenstvo sveta i obećao da će njegov tim u svakoj utakmici imati maksimalan pristup i dati sve od sebe za nacionalni dres.

"Ostalo je još pet dana do prve utakmice sa Škotskom i rano je za tremu, čak i ukoliko je bude, biće to ona pozitivna, koja prestaje kad počne utakmica. I kao igrač nisam bio od onih koji ne mogu da spavaju noć pre meča, tako će da bude i sada kada sam selektor. Kvalitetniji smo i od Škotske i od Velsa, ali za povoljan rezultat neće biti dovoljno samo da izađemo na teren. Moraćemo da pružimo maksimum, da se borimo i trčimo isto kao i oni. Nadam se povoljnom rezultatu, ali jedino što mogu da obećam je maksimalnu borbenost mog tima", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u hotelu "Hajat".

On je dodao da pažljivo prati očekivanja javnosti i da nije zabrinut zbog toga što ima dosta pesimizma.

"Dobro poznajem naš narod, mi mislimo da smo najjači na svetu, što naravno nije tačno. Dobro je što imamo visoko mišljenje o sebi, ali samo kad imamo pozitivne rezultate. Moji igrači, ceo Fudbalski savez Srbije i ja verujemo da možemo u Brazil, iako znamo da će biti mnogo teško. Voleo bih da javnost ne bude previše optimistična posle pobeda, ali i da ne bude previše negativna ukoliko dođu neki loši rezultati. Kvalifikacije su duge i uvek ima vremena da se stvari poprave", istakao je Mihajlović.

Mihajlović smatra da u prva dva meča protiv Škotske, a zatim i protiv Velsa, četiri boda mogu da budu zadovoljavajući učinak.

"Ja mislim da možemo da pobedimo u obe utakmice, ali isto tako reći ću vam da je jedna pobeda i remi odličan rezultat. U fudbalu je najvažnije da ne izgubite, ali ukoliko bi odigrali dva puta nerešeno, to bi svakako bio razočaravajući učinak", poručio je Mihajlović.

Kada je u pitanju sastav tim, Mihajlović je rekao da ima "slatke" dileme, ali da u principu zna sastav koji će se suprostaviti Škotima.

"Uvek postoje neke male dileme kada je u ptanju sastav i njih ćemo rešiti na trenizima narednih dana. Te dileme su "slatke" i nadam se da se niko neće povrediti i da ću sve igrače imati na raspolaganju. Utakmica u Škotskoj je veoma važna jer bismo dobrim rezultatom podigli samopouzdanje, ali i veru naroda u ovaj tim, jer nije dobro da na utakmice reprezentacije, kao što je bilo protiv Irske, dođe 5.000 ljudi", rekao je Mihajlović.

Kako je naveo od igrača na koje je računao na spsiku nisu povređeni Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Ivan Radovanović i Alen Stevanović, dok su Miralem Sulejmani i Marko Šćepović, koji se oporavljaju od povreda, pozvani da bi osetili atmosferu u timu.

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za sutra od 12 sati u Sportskom centru u Satroj Pazovi.

Utakmca protiv Škotske igra se u subotu od 16 sati po srpskom vremenu, a tri dan kasnije u Novom Sadu od 20.30 Srbija dočekuje Vels.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track