Gasprom menja statut Zvezde, Lukić odlazi?

Gasprom menja statut Zvezde, Lukić odlazi?

Fudbal -
Zahtev za razrešenje predsednika mora da podnese najmanje trećina članova Skupštine kluba

Generalni sponzor "Gasprom" inicirao je promene u Crvenoj zvezdi, što podrazumeva personalne izmene i donošenje novog statuta, nezvanično saznaju beogradski sportski mediji.

Nezadovoljni rezultatima u poslednje tri sezone, u kojima su crveno-beli osvojili dva kupa i igrali nezapaženu ulogu u Evropi, čelnici ruske kompanije žele promene koje bi dovele do rezultatskih uspeha.

Po svemu sudeći, Vladan Lukić će morati da se pomeri iz fotelje predsednika kluba iz Ljutice Bogdana. Prema Statutu, koji je usvojen u martu ove godine, zahtev za razrešenje predsednika mora da podnese najmanje trećina članova Skupštine kluba koja broji 150 članova, a opoziv se pečatira prostom većinom. Na toj vanrednoj Skupštini, koja bi mogla da se održi u bliskoj budućnosti, najverovatnije će biti promenjen i Statut, odnosno ukida se sistem izbora po kojem je Lukić u maju dobio novi mandat – neposrednim glasanjem članova kluba.

Ono što je najbitnije, znaju se i imena ljudi koji bi preuzeli vođenje kluba. Dragan Džajić je spreman za povratak u predsedničku fotelju, a prvi saradnik kao sportski direktor biće mu poznati fudbalski menadžer Zoran Stojadinović, prenosi Žurnal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track