ITALIJANSKA GAZETA PIŠE: Konte bi mogao da pomogne Donarumi da ostane u Pari Sen Žermenu
Foto: Profimedia

SERIJA A

ITALIJANSKA GAZETA PIŠE: Konte bi mogao da pomogne Donarumi da ostane u Pari Sen Žermenu

Fudbal -

Italijan Antonio Konte kandidat je za novog trenera fudbalera Pari Sen Žermena, a njegov dolazak mogao bi da promeni status golmana Đanluiđija Donarume, preneli su italijanski mediji.

Trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino i golman Kejlor Navas nedavno su nagovestili da u ekipi sledeće sezone neće biti rotacije golmana i da situacija mora da se promeni. Nijedan od dvojice čuvara mreže ne želi da bude rezerva, zbog čega se spekuliše da će ili Navas ili Donaruma na kraju sezone napustiti Pariz.

Đanluiđi Donaruma
Đanluiđi Donarumafoto: EPA/Facundo Arrizabalaga / POOL

List Gazeta delo Sport prenela je da bi Donaruma mogao da ode na pozajmicu u neki italijanski klub, ali da će o svemu odlučiti trener koji će sledeće sezone predvoditi Pari Sen Žermen.

Gazeta je navela da će Poketino najverovatnije tokom leta otići iz kluba, a da su medju kandidatima za novog trenera Antonio Konte i Zinedin Zidan.

Spekuliše se da bi Zidan više voleo da postane selektor Francuske, posle Svetskog prvenstva u Kataru, pa kao najozbiljniji kandidat ostaje Konte, koji ima ugovor sa Totenhemom do kraja juna 2023. godine.

Postoje navodi da je italijanski trener razgovarao sa upravom Pari Sen Žermena u prethodnih nekoliko nedelja.

Gazeta je navela da bi Konte bio najbolja opcija za golmana Donarumu, pošto bi on "sigurno" bio njegov prvi izbor naredne sezone.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track