DEBAKL! KAKO JE I ZAŠTO PARTIZAN POSRNUO U EVROKUPU: Preplaćeni strani, zalutali domaći igrači i trener na vrhu piramide!
Foto: Starsport

komentar

DEBAKL! KAKO JE I ZAŠTO PARTIZAN POSRNUO U EVROKUPU: Preplaćeni strani, zalutali domaći igrači i trener na vrhu piramide!

Košarka -

Locirani uzroci ispadanja crno-belih od skromne ekipe Burse iz Turske

Loša selekcija tima. Guranje problema pod tepih. Ogroman kredit igračima koji to ne zaslužuju. Emocija koja ide uz navijače, a ne igrače. Vrhunski trener koji ne može da se spusti na nivo igrača koje ima.

Željko Obradović
foto: Starsport

Hajde da otvoreno pričamo. Partizanov debakl u Evrokupu nije slučajan. Iako naravno ima elemente sportske nesreće, u sportu ništa se ne dešava iz čiste sreće ili nesreće. Kako radiš, tako ti se vrati, pre ili kasnije. Partizan nije radio dobro.

Kevin Panter, Zek Ledej
foto: Starsport

Izbor tima je bio loš. Nije se stvorila nikakva hemija u timu. Svi stranci su preplaćeni u odnosu na ono što donose timu. Kevin Panter je doveden da bude lider tima, ali na parketu više izgleda kao "privatnik", nego vođa. Zek Ledej ima ogromne oscilacije u igri u toku jednog meča, a kamoli cele sezone. Dalas Mur - za stranca, koji bi trebalo da odskače, više nego skroman učinak. Doprinos Nemanje Dangubića i Radeta Zagoraca je mizeran, ne treba biti neki stručnjak za košarku da se to vidi. Energija Alekse Avramovića i želja nisu kanalisane od strane trenera, pa on u "minus fazama" pravi sulude greške.

Rodions Kurucs, Aleksa Avramović, Tristan Vukčević
foto: Starsport

Šta se dešava sa Rodionsom Kurucsom? Pitanje je na koje u Humskoj ne žele javno da daju odgovor ili da bar reše tu situaciju. Nije problem pogrešan odabir igrača, već kada se greške ne ispravljaju. Partizan je sve svoje greške pokušao da prikrije.

Balša Koprivica
foto: Starsport

Da ne bude sve crno, pobrinuo se Balša Koprivica. Mladi centar je jedini igrač kod koga se vidi napredak od početka sezone! I to enorman napredak! Željko Obradović je u celoj priči na vrhu piramide. Najbolji trener Evrope odgovoran je zašto mu tim izgleda više nego skromno na parketu. Odgovoran je zbog izbora igrača. Niko realan nije očekivao od njega čudo posle jedne sezone, ali nije ni očekivao da skromni tim Burse izbaci Partizan iz Evrope pred 20.000 Grobara. Odgovoran je što mu igrači u finišu meča slave koševe, umesto da igraju odbranu. Odgovoran je što ga igrači za sve ove mesece paklenog rada nisu shvatili.

Za kraj, nešto o sistemu takmičenja u Evrokupu. Kada pomislimo da Đordi Bartomeu ne može više da sroza evropsku košarku, stigne nam demanti. Ideja o plej-ofu na jednu pobedu predstavlja potpunu budalaštinu i obesmišljava čitavu sezonu.

Kurir sport/M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track