LUKA JOVIĆ JE U KANALU, VREME JE ZA PROMENE: Čuveni Stepi savetuje napadača da na leto uradi najbolju stvar za karijeru!
Foto: Saša Pavlić Koki, Profimedia

odluka

LUKA JOVIĆ JE U KANALU, VREME JE ZA PROMENE: Čuveni Stepi savetuje napadača da na leto uradi najbolju stvar za karijeru!

Fudbal -

Iskusni stručnjak poručio centarforu da napusti Real

Luka Jović je u totalnom kanalu, ima sezonu za zaborav u dresu Reala iz Madrida. Gotovo i da ne igra, jer deluje da trener Karlo Ančeloti uopšte ne računa na njega, te da za Srbina nema budućnosti u "kraljevskom klubu".

Dragoslav Stepanović
foto: Starsport

Dragoslav Stepanović, čuveni srpski trener koji je ime i reputaciju stekao u Nemačkoj, uvek se trudio da putem medija uputi pedagoški i očinski savet Luki Joviću. Popularni Stepi uživao je u igrama Srbina dok je nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta, grada u kojem živi veće decenijama unazad Dragoslav Stepanović.

Luka Jović
foto: EPA

Luka Jović stigao je u Madrid u julu 2019. godine kao veliko pojačanje za obeštećenje od 63.000.000 evra. Međutim, za ove tri sezone nije se proslavio. Upisao je samo 49 utakmica u belom dresu i postigao tri gola. Ove sezone samo 17 mečeva je odigrao za Real, dao jedan gol i upisao dve asistencije. Više nego skroman učinak. Mada, ruku na srce, treba biti realan i napisati da Srbin nikada nije dobio pravu šansu na stadionu "Santjago Bernabeu". Kako kod sadašnjeg trenera Karla Ančelotija, tako i kod bivšeg Zinedina Zidana.

- Vreme predstavlja veliki problem, Luka nije igrao redovno tri godine. Nikada ne zna kada će dobiti šansu. Trebalo bi da pređe u klub u kojem će redovno igrati i gde ponovo može da dostigne vrhunski nivo. U Realu njegove šanse nisu velike, mora da napusti Madrid, trebalo bi da ode u klub koji će mu pružiti priliku. Luka mora da ide tamo gde može redovno da igra, to je teško moguće u Realu iz Madrida - rekao je Dragoslav Stepanović za nemački portal "Sport1".

Luka Jović ima ugovor sa Realom iz Madrida do juna 2025. godine. U Madridu ima bruto godišnju platu 20.834.000 evra, kako je objavio specijalizovani sajt "Capology".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track