ZUMBUL MAHALBAŠIĆ JE NOVI TRENER PROLETERA: Novosađani izabrali trećeg šefa struke, hoće li ostati u Superligi? (VIDEO)
Foto: Fk PRoleter Novi Sad

šok terapija

ZUMBUL MAHALBAŠIĆ JE NOVI TRENER PROLETERA: Novosađani izabrali trećeg šefa struke, hoće li ostati u Superligi? (VIDEO)

Fudbal -

Posle Branka Žigića i Dušana Bajića klub iz Novog Sada ima trećeg šefa struke

Zumbul Mahalbašić novi je trener fudbalera Proletera iz Novog Sada. On je zamenio Dušana Bajića koji je pre neki dan napustio klub. Sezonu je kao šef struke počeo Branko Žigić.

Zumbul Mahalbašić
foto: Fk PRoleter Novi Sad

Primarni zadatak za Zumbula Mahalbašića biće da sa ekipom Proletera sačuva status superligaša. To neće biti nimalo lak zadatak, jer se ekipa nalazi na šestom mestu u plej-autu i do poslednjeg kola vodiće grčevitu borbu za opstanak sa Spartakom, Radničkim 1923, Novim Pazarom i Metalcem.

Zumbul Mahalbašić trenersku karijeru započeo je 2015. godine kao pomoćik u prvoligašu Loznici. Potom je dve godine predvodio amaterski klub iz Švajcarske. Samostalno je radio u dva prvoligaša iz Republike Srpske, FK “Podrinje” i FK “Zvijezda 09”.

U srpski fudbal vratio se na poziv Milana Đuričića i bio deo njegovog stručnog štaba u Radničkom iz Niša. Radio je i kao prvi pomoćnik Davoru Berberu u Novom Pazaru. Poslednji klub u kojem je radio bio je Rađevac iz Krupnja.

- Ulazim u red mlađih trenera i smatram da je klupa Proletera pravi izbor. Ceo stručni štab na čijem sam čelu i koji je ostao isti daće sve od sebe kako bi klub na kraju sezone izborio opstanak u Superligi. Iako sam pratio utakmice Proletera još upoznajem igrački kadar, ali to neće biti prepreka kako bismo ostvarili zacrtan cilj - rekao je Zumbul Mahalbašić i dodao:

Branislav Jovanović
foto: Fk PRoleter Novi Sad

- Većinu igrača Proletera znam iz nekog ranijeg perioda. Moram biti iskren i reći da ih ne poznajem. Svaka utakmica od pet koje su preostale biće baražna za nas. Verujem u tim i stručni štab.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track