TEŠKE UVREDE NA RAČUN KANGE: Direktor Sparte Rosicki vređao Zvezdinog Gabonca, ovaj mu ŽESTOKO odgovorio!
Foto: Damir Dervišagić, Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

sramotne reči

TEŠKE UVREDE NA RAČUN KANGE: Direktor Sparte Rosicki vređao Zvezdinog Gabonca, ovaj mu ŽESTOKO odgovorio!

Fudbal -

Neprimeren rečnik visokog funkcionera kluba iz Praga

Gelor Kanga dospeo je nedavno u žiži fudbalske javnosti u Češkoj, bez obzira što prašku Spartu napustio pre dve godine. Direktor češkog kluba Tomaš Rosicki žestoko je izvređao Zvezdinog Gabonca sa kojim izgleda nije mogao da sarađuje.

Tomaš Rosicki
foto: Printskrin/Instagram

Ore tri nedelje Tomaš Rosicki pričao je na jednom javnom panelu o Sparti. Pokušao je simpatizerima kluba da objasni zašto se menadžment odlučio da više ne dovodi strance. Tada je pomenuo Gelora Kangu, koji je Spartu pojačao u januaru 2018. godine i koji je tada Crvenoj zvezdi plaćen 1.000.000 evra.

- Da li je Kanga crn ili beo, svejedno mi je, glavno je da je to bio strašan debil - rekao je tada Rosicki.

Neko od Kanginih prijatelja, posle više nedelja, poslao je printskrinove sa čeških portala Gaboncu. On je odlučio da putem društvenih mreža odgovori Čehu. Samo, za razliku od Rosickog pokazao je dostojanstvo, nije vređao bivšeg direktora. Odgovorio mu je pristojno, birao je reči, ali i žestoko.

Gelor Kanga
foto: Printskrin/Instagram

- Tomaše Rosicki, znaš da sam uvek davao 100 odsto na terenu i navijači mogu da se slože sa tim. Otkako sam otišao, klub nije osvojio nijedan trofej. Poslednji je bio kada sam ja bio tu. Bio si dobar fudbaler, ali veoma loš menadžer - napisao je Kanga uz fotografiju na kojoj se vidi uvredljiva izjava nekadašnjeg fudbalera Češke.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zanimljivo je da u redovima Sparte iz Praga trenutno nema nijednog fudbalera iz Afrike. Tomaš Rosicki nije odustao od stranaca, ali kako je sam rekao, odlučio je da više ne dovodi igrače poput Gelora Kange. Trenutno, od stranaca u Sparti igraju Rumun Florin Nita, Slovaci Dominik Holec, Lukas Haraslin i David Hancko, Danac Kasper Hojer i Bugarin Martin Minčev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track