EVO KO ĆE NASLEDITI ABRAMOVIČA U ČELSIJU: Stigla ponuda koja se ne odbija VEĆA OD 5 MILIJARDI EVRA za kupovinu "plavaca"!
Foto: EPA/ANDY RAIN

novi vlasnik

EVO KO ĆE NASLEDITI ABRAMOVIČA U ČELSIJU: Stigla ponuda koja se ne odbija VEĆA OD 5 MILIJARDI EVRA za kupovinu "plavaca"!

Fudbal -

Britanski milijarder ser Džim Ratklif ponudio je neverovatne četiri milijarde funti za kupovinu Čelsija, kluba čiju sezonsku kartu poseduje i vatreni je navijač aktuelnog prvaka Evrope, prenose britanski mediji.

Po informacijama iz Engleske, predstojeći vikend je ključan kada je reč o novom vlasniku londonskih "plavaca", a uprkos što su čak tri konzorcijuma u igri, čini se da se ova ponuda ne odbija.

Budući da je tražena cena dve i po milijarde, Ratklif planira da uloži dodatnih milijardu i 750.000 funti u investicije na "Stamofrod Bridžu", što će ukupno iznositi više od pet milijardi evra!

Ovaj magnat je ujedno vlasnik i francuske Nice, pa bi u slučaju kupovine Čelsija proširio imperiju sa kontinenta na Ostrvo.

Ratklif je van sveta fudbala poznat kao vlasnik petrohemijske kompanije "Ineos" i prema navođenju najuticajnijeg britanskog dnevnika "Tajmsa" nakon pregovora odlučio je da ponudi senzacionalnu svotu novca za kupovinu kluba u kojem bi radio iz ljubavi, dok bi profit bazirao na drugim biznisima.

Prema odlično obaveštenom "Tajmsu", 69-godišnji čelnik Ineosa, koji je odrastao kao navijač Manchester junajteda, razgovarao je juče s predsednikom Čelsija Brusom Bakom.

Sa druge strane, ponuda vlasnika Seltiksa Stivena Paljuke je odbijena, čime je broj potencijalnih kupaca smanjen.

Podsetimo, Roman Abramovič je početkom prošlog meseca stavio klub na prodaju nakon što mu je Velika Britanija izrekla sankcije posle ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track