OSIMOVA SMRT POGODILA PIKSIJA: Ostavio je dubok trag u mojoj karijeri, ostaće upamćen kao VELIKO IME Jugoslavije (VIDEO)
Foto: Profimedia, Printskrin

iskreno saučešće

OSIMOVA SMRT POGODILA PIKSIJA: Ostavio je dubok trag u mojoj karijeri, ostaće upamćen kao VELIKO IME Jugoslavije (VIDEO)

Fudbal -

Selektor srpske reprezentacije žali za nekadašnjim učiteljom

Vest o smrti Ivice Osima teško je pala selektoru srpske fudbaske reprezentacije Draganu Stojkoviću.

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Nije tajna, jedan od najvećih igrača sa prostora bivše Jugoslavije Dragan Stojković Piksi pružao je blistave partije u najboljem nacionalnom timu u periodu kada je Ivica Osim bio selektor. Treba se setiti samo eliminacione utakmice na SP u Italiji 1990. godine između Jugoslavije i Španije (2:1) i dva maestralna Piksijeva gola.

Kod prvog Dragan Stojković radost je podelio baš sa Ivicom Osimom, kada mu je poleteo u zagrljaj, a ovaj ga dočekao raširenih ruku.

- Iskreno saučešće porodici. Prilično me je pogodila vest o njegovom odlasku. Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Imali smo super saradnju. Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostaće u posebnom sećanju. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intiuciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen. Neka mu je večna slava - rekao je Dragan Stojković.

Ivica Osim
foto: Printskrin Youtube

Ivica Osim je bio jedan od najboljih stručnjaka sa prostora SFRJ a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je na pragu polufinala Prvenstva sveta u Italiji 1990. Sećamo se magije Dragana Stojkovića u meču sa Španijom u Veroni, istorijskih golova, ali i taktičkih poteza Osima čiji tim je nadigrao tada Argentinu sa Dijegom Maradonom i igračem manje u polju (isključen bio Refik Šabanadžović). Presudili su penali. Stariji ljubitelji fudbala pamte i dane kada je Željezničar sa Osimom na klupi pravio čuda po Evropi i stigao skoro do finala Kupa UEFA.

Osima su poštovali širom one velike zemlje, jer je bio ispred svog vremena. Veoma elokventan, nadasve originalan, čovek koji je bio odan fudbalu, stručnjak koji je mnogo dao ovoj igri. Gde god da je radio, ostavio je veliki trag, znaju to najbolje čak i u Gracu, gradu koji je sa Šturmom i Osimom na klupi, uživao u mečevima Lige šampiona. Omiljen je bio u Japanu, pre toga u Partizanu, odakle je otišao zbog ratnog vihora u Jugoslaviji koji nikad nije preboleo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track