PARTIZANOV POGLED U ŠPANIJU VREDAN 3.000.000 EVRA: Kako će u Humsku stići novi bonus od UMARA SADIKA iz Almerije?!
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock, FK Partizan

slamka spasa

PARTIZANOV POGLED U ŠPANIJU VREDAN 3.000.000 EVRA: Kako će u Humsku stići novi bonus od UMARA SADIKA iz Almerije?!

Fudbal -

Crno-beli se nadaju da bi uz taj novac mogli da odrade kvalitetan prelazni rok

Država Srbija nedavno je ugasila finansijski požar u Partizanu intervencijom od 2.000.000 evra za dobijanje UEFA licence. Crno-beli veruju da bi tokom leta mogli da odrade kvalitetan prelazni rok, dodatno se pojačaju, a novac bi trebalo da stigne iz Španije.

Umar Sadik
foto: Profimedia

U pitanju je Umar Sadik i plasman njegovog kluba Amerija u elitni rang - La Ligu. A, kad se to desi, automatski će na račun kluba iz Humske stići uplata od 3.000.000 evra! Ozbiljan novac za dovođenje nekoliko kvalitetnih igrača. Sa druge strane, određena suma moraće da bude vraćena FSS, za pozajmicu koja je iskorišćena za isplatu dugova i dobijanje licence od UEFA.

Do kraja Segunde ostala su još četiri kola, a Almerija zauzima drugo mesto u prvenstvu koje direktno vodi u elitu. Ono što posebno podgrejava nadu kod čelnika Partizana je činjenica da Almerija ima četiri boda viška od trećeplasiranog Valjadolida, što bi trebalo da bude dovoljan kapital da se izbegne uvek neugodni i iznenađujući plej-of.

Umar Sadik
foto: Starsport©

Da podsetimo, Partizan je prodao Umara Sadika (25) u Almeriju u leto 2020. godine za 5.000.000 evra, a iste godine inkasirao je i 10.000.000 evra za Strahinju Pavlovića koji je prešao u Monako. Deset odsto od te sume pripalo je Romi, koja je posle otkupa od 1.700.000 evra zadržala procenat od naredne prodaje. Po slovu ugovora napravljenom između Partizana i Almerije, crno-beli dobijaju bonus od 3.000.000 evra ako španski klub uđe u elitni rang.

Ranije, Umar Sadik je aktivirao bonuse vredne 1.000.000 evra. Prvo je uplata od 500.000 evra stigla u Humsku kada je Nigerijac postigao više od 25 golova u dresu Almerije. A, onda još 500.000 evra, kada je odigrao više od 50 mečeva za Špance.

Umar Sadik
foto: Starsport

Suma sumarum, Partizan će ako Almerija uđe u La Ligu, a postoje više nego realni uslovi za tako nešto, od prodaje Umara Sadika zaraditi 9.000.000 evra. Almerija bi sa još tri pobede u preostala četiri kola osigurala plasman u La Ligu, bez obzira na rezultate Valjadolida, a konačan rasplet biće poznat u narednih dvadesetak dana, možda i ranije ukoliko Valjadolid negde kiksne. I sam raspored ide na ruku Almeriji. Za vikend dočekuju Amorebijetu koja je u zoni ispadanja, a potom sledi gostovanje Sosijedadu B koji je takođe na putu za niži rang. Potom će kod kuće igrati sa prežalejnim poslednjeplasiranim Alkorkonom, a u poslednjem igraće na strani sa Leganesom koji iz sredine tabele, ne može ni gore, ni dole.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track