PIKSI JE ROĐENI POBEDNIK, LUKU JE UBILA KONKURENCIJA: Legendarni Predrag Mijatović pričao o Srbiji i napadaču Reala
Foto: FSS

bratska podrška

PIKSI JE ROĐENI POBEDNIK, LUKU JE UBILA KONKURENCIJA: Legendarni Predrag Mijatović pričao o Srbiji i napadaču Reala

Fudbal -

Popularni Mijat predviđa da će Orlovi biti najprijatnije iznenađenje na Mundijalu u Kataru

Kada se kaže Predrag Mijatović, prva asocijacija je Real iz Madrid i pobedonosni gol protiv Juventusa u finalu Lige šampiona 1998. godine. Legendarni as "kraljevskog kluba" pružio je punu podršku selektoru srpske fudbalske reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju.

Dragan Stojković Piksi, Predrag Mijatović
foto: FSS

Predrag Mijatović i Dragan Stojković videli su se u Madridu posle dužeg vremena, samo dan pred utakmicu Lige šampiona između Reala i Mančester sitija.

- Pričali smo mnogo o Realu i reprezentaciji Srbije. Piksi je moj veliki prijatelj, napravio je sjajan posao i sada se treba pripremiti za sve ono što dolazi. I verovati u njegov optimizam. Jednostavno, Piksi veruje u ove momke, napravio je sjajan ambijent, takmičarsku atmosferu, povratio je duh reprezentacije i stvorio dobru hemiju između igrača - rekao je za Kurir Predrag Mijatović i nastavio:

Predrag Mijatović
foto: Starsport©

- Mene ne iznenađuju dobri rezultati reprezentacije Srbije! Znam da je Piksi uvek bio siguran u sebe. Ume da iskoristi kvalitet igrača koje ima, a Srbija ih svakako ima, uvek ih je imala i imaće. Verovao sam u njega od početka, iako su mnogi bili skeptični. Bio sam siguran da će napraviti pravi posao. Pre Mundijala u Kataru ima mnogo utakmica, na kojima treba zadržati atmosferu i želju da se igrač na svakoj utakmici dokazuju selektoru i fudbalskoj javnosti. Prava prilika će biti uskoro u junu, u Ligi nacija. Srbija uz dobru pripremu može da bude iznenađenje na Svetskom prvenstvu. Zašto da ne? Fudbal je nepredvidiv, svi imaju šansu!

Karim Benzema, Luka Jović
foto: EPA

Pitali smo Predraga Mijatovića može li da objasni situaciju Luke Jovića u Realu. Činjenica je da nema sreće. Protiv Mančester sitija bio je u protokolu, ali je tokom 120 minuta ostao na klupi.

- Luka Jović nije imao mnogo prilika za igru, nije dobio mnogo šansi otkada je došao. Mislim da se nije najbolje snašao u sistemu Reala. On je tu i spreman je da kad god može pomogne. I on je očekivao da će imati više prilika i da će dati više golova. Konkurencija je paklena. Na njegovom mestu igra najbolji igrač u Evropi - Karim Benzema. Opet, nikad se ne zna kad mu se može ukazati prava prilika. Mora da bude spreman u svakom trenutku. Kao mali Rodrigo koji je bljesnuo protiv Sitija - jasan je Predrag Mijatović.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track