TO JE ONAJ PRAVI NOLE! Srbin PRESLIŠAO Hurkača i izborio plasman u POLUFINALE Madrida! Čeka se Rafa za novi klasik! (VIDEO)
Foto: Profimedia

masters madrid

TO JE ONAJ PRAVI NOLE! Srbin PRESLIŠAO Hurkača i izborio plasman u POLUFINALE Madrida! Čeka se Rafa za novi klasik! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je najbolji, najkonstantniji meč ove sezone!

Srpski as je obezbedio plasman u polufinale mastersa u Madridu, pošto je u četvrtfinalu rutinski savladao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Meč je trajao jedan sat i 22 minuta.

Za plasman u veliko finale Đoković će sutra igrati protiv pobednika duela između Španaca Rafela Nadala i Karlosa Alkaraza.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Đoković je odigrao odličan meč protiv Hurkača, nije imao oscilacija u igri i od početka do kraja potpuno je kontrolisao dešavanja na terenu.

U prvom setu Đoković je u pet svojih servis gemova izgubio samo pet poena, pa Hurbač nije imao praktično nijednu šansu. S druge strane, srpski as je svoju jedinu priliku da protivniku oduzme servis iskoristio u drugom gemu i tu prednost je rutinski sačuvao do kraja seta.

Prelomni momenat u drugom setu dogodio se u petom gemu, kada je Novak oduzeo servis Poljaku. Do kraja meča je sigurno čuvao svoj servis i zasluženo izborio plasman u polufinale.

Đoković - Hurkač
foto: Printscreen
Đoković - Hurkač
foto: Printscreen

TOK MEČA:

6:4 KRAJ! NOVAK JE U POLUFINALU MASTERSA U MADRIDU!

5:4 za Đokovića - Propustio je Novak dve meč lopte u ovom gemu! Na 15:40 proradio je servis Poljaka i novak jednostavno nije imao šansu.

5:3 za Đokovića - Uz dosta muke Novak osvaja gem i dolazi na korak od plasmana u polufinale mastersa u Madridu!

4:3 - za Đokovića - Hurkač smanjuje zaostatak. Odlično je servirao Poljak u ovom gemu, Novak nije imao šanse.

4:2 za Đokovića - Nole grabi ka polufinalu! Još jedan siguran gem odličnog Novaka! Rutinski je materijalizovao prednost koju je stekao u prethodnom gemu i sigurnim koracima grabi ka trijumfu.

3:2 za Đokovića - BREJK! Novak prvi stiže do brejka u drugom setu! Srbin je osetio momenat, izvršio snažan pritisak na Poljaka i stigao do dve vezane prilike za brejk. Zahvaljujući servisu Hurkač je spasao prvu brejk loptu, ali Đoković drugu šansu ne propušta!

2:2 - Novo izjednačenje! Novak ne dozvoljava protivniku da dođe u priliku za brejk. Još jednom je rutinski osvojio servis gem i stigao do izjednačenja.

1:2 za Hurkača - Kada servis "sluša" sve je puno lakše! Novak je pretio, bio je na 30:30, ali onda je Poljak osvojio poen savršenim drop-šot udarcem, a zatim rešio gem u svoju korist.

1:1 - Lagano je Đoković stigao do prvog gema u drugom setu. Hurkač je imao 15:15, ali nakon toga nije bio blizu osvajanja jednog poena.

Đoković - Hurkač
foto: Profimedia

0:1 za Hurkača - Poljak uz dosta muke osvaja svoj servis gem. Pretio je Novak, ali nije uspeo da izbori priliku za brejk. U finišu, zahvaljujući kvalitetnom servisu Hurkač završava posao i prvi put na meču dolazi do prednosti.

6:3 - ĐOKOVIĆ OSVAJA PRVI SET! Za nešto više od pola sata igre srpski as je uspeo da slomi otpor Hurkača i prilično lako osvoji prvi set.

5:3 za Đokovića - Hurkač smanjuje zaostatak. Novak će u narednom gemu servirati za osvajanje prvog seta.

5:2 za Đokovića - Fantastičan "serverski" gem Novaka! Ekspresno je osvojio gem i stigao na korak od osvajanja prvog seta.

4:2 za Đokovića - Pojačava servis Hurkač i stiže do novog gema u prvom setu. Smanjio je zaostatak odlični Poljak.

4:1 za Đokovića - Još jedan sjajan gem Srbina. Sjajno funkcioniše Novakov forhend na ovom meču!

3:1 za Đokovića - Hurkač dolazi do prvog gema na ovom meču. Probudio se Poljak, odigrao je nekoliko kvalitetnih poena i zasluženo stigao do prvog gema.

3:0 za Đokovića - Pala je i potvrda brejka! Nole je loše otvorio gem, dozvolio je rivalu da dođe do prednosti od 0:30, međutim, Poljak je u nastavku vezao nekoliko grešaka i tako pomogao Srbinu da materalizuje prednost koju je stekao u prethodnom gemu.

2:0 za Đokovića - BREJK! Bolji početak Novak nije mogao ni da zamisli! Odmah je izvršio pritisak na servis Poljaka, nakon sjajnog forhenda stigao do 0:30, zatim promašio zicer za tri vezane brejk lopte, ali to ga nije poremetilo.... U nastavku gema je stigao do prilike da oduzme servis protivniku i odmah je iskoristio šansu!

1:0 za Đokovića - Sjajan start Novaka, bez izgubljenog poena Srbin je osvojio servis gem i poveo u prvom setu.

Počeo je meč, Novak prvi servira.

Novak - Hurkač
foto: Printskrin

14.04 - Teniseri izlaze na teren

Novak - Hurkač
foto: Printscreen

14.00 - Uskoro počinje meč, lagano se puni "Magična kutija"

Novak Đoković
foto: Printscreen

Nole veliki favorit

Kladionice su uverene u trijumf Novaka. Kvota na Novakovu pobedu na jednoj uglednoj svetskoj kladinonici je 1.28, dok je kvota na visokog Hurkača 3.75.

kvote
foto: Printscreen

Novaku nije izlazio na teren u osmini finala, njemu je Britanac Endi Marej zbog stomačnih problema predao meč, pa je Srbin imao neplaniran dan odmora. S druge strane, poljski teniser je u osmini finala savladao našeg Dušana Lajovića sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3).

Đoković i Hurkač su se do sada sastajali tri puta i srpski as ima maksimalan učinak protiv Poljaka koji trenutno zauzima 14. poziciju na rang listi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track