MURINJO PLAKAO PRED 63.000 LJUDI: Saradnici skakali da smire Žozea! Nije mogao da DOĐE SEBI, a onda je objasnio ZAŠTO (VIDEO)
Foto: Profimedia

Emotivna eksplozija Portugalca

MURINJO PLAKAO PRED 63.000 LJUDI: Saradnici skakali da smire Žozea! Nije mogao da DOĐE SEBI, a onda je objasnio ZAŠTO (VIDEO)

Fudbal -

Potpuno neverovatne scene su zabeležene u završnici utakmice Rome i Lestera u kojoj su Rimljani obezbedili igranje finala Lige konferencija.

Roma je pobedila rezultatom 1:0, a pošto je prvi meč polufinala završen rezultatom 1:1, Vučica će igrati finale u Tirani 25. maja.

Na Olimpiku je Roma stigla do jedinog gola već u 11. minutu kada je strelac bio Tami Ejbraham, a u poslednjim sekundama, Žoze Murinjo, trener ekipe iz prestonice Italije, bio je u centru jer je imao ozbiljan problem da zadrži emocije pred više od 63.000 navijača.

Portugalac je počeo da plače i pre poslednjeg sudijskog zvižduka, a kada je glavni arbitar označio kraj utakmice, potpuno se slomio, a u zagrljaj su mu pritrčali bliski saradnici.

Snimak i fotografije uplakanog Murinja brzo su se proširile društvenim mrežama, a mnogi su oduševljeni što čovek koji je dva puta osvajao Ligu šampiona (Porto 2004, Inter 2010), 1, Kup UEFA (Porto 2003) i jednom Ligu Evrope (Mančester 2016) i još gomilu trofeja u domaćim takmičenjima, gde god da je radio, reaguje tako emotivno zbog takmičenja slabijeg ranga od gore nabrojanih.

- Emocije su bile za sve koji vole ovaj ogromni klub. Ovo nije trofej, samo je finale, ali svima je važno. U gradu sam 11 meseci, znam koliko ovo znači svima - poručio je Murinjo posle utakmice.

Jedan od novinara je podsetio Portugalca na činjenicu da je imao uspehe sa gotovo svakom ekipom koju je vodio: Pet velikih evropskih finala sa četiri različiza kluba... Niko nikada nije to uradio.

- Hajde da vidimo da li možemo da pobedimo u finalu, bilo bi dobro. Mislim da mogu da kažem da sam sa svakim klubom koji sam vodio ušao u finale. Nisam igrao finala sa svima, ali sam stigao do finala, što je dobro.

Protivnik Romi u finalu biće holandski Fejnord.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track