RADNIČKI NEZGODAN ZA ZVEZDU! Stanković: Moramo biti koncentrisani 90 minuta
Foto: www.crvenazvezdafk.com

SUPERLIGA SRBIJE

RADNIČKI NEZGODAN ZA ZVEZDU! Stanković: Moramo biti koncentrisani 90 minuta

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17 časova na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuju niški Radnički u okviru petog kola plej-ofa nacionalnog šampionata, a očekivanja pred još jedno „finale“ izneo je sef stučnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković.

- Kada neka ekipa dolazi na Marakanu bez takmičarskog motiva, može da bude izuzetno opasna, a sigurno da će takav sutra biti i Radnički. Pričali smo dosta o te dve utakmice koje smo već odigrali sa njima ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizovali te šanse. Možda nam se malo vratilo u Nišu, ali sutra nas čeka jedna takmičarska i teška utakmica. Očekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i skoncentrisani svih 90 minuta – počeo je Stanković.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Istakao je strateg crveno-belih, da postoje adekvatne zamene za svakog pojedinca, ali se dotakao i Ivanića i Sanoga, koji su imali zdravstenih problema.

-Tako je od početka godine. I kada smo pričali dosta puta sam rekao da su svi momci standardni. Tako se pristupa treningu i tako se pristupa i svakoj utakmici. Jedanaest igrača ne može da izvuče celu sezonu. Vidite i sami da je Ivanić odigrao 50 utakmica od isto toliko takmičarskih, a preskočio tu jednu. Danas imamo trening i videćemo šta je sa njim, kao i sa Sanogom, koji je dva dana imao temperaturu. Nadam se da će danas raditi sa celom ekipom. Videćemo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo doneti konačnu odluku.

Govorio je Stanković i o svom mandatu na klupi crveno-belih, ali i naglasio da je uz podršku sve moguće.

-Sigurno da je promena ogromna. Prvi i važan posao. U početku nije sve bilo sjajno i bajno, ali sam imao podršku kluba i navijača, i upao sam među ove momke koji su fenomenalni. Ja sam srećan i naslonio sam se na jedan projekat koji je već bio na stabilnim nogama. Naslonio sam se na taj projekat, uvek imao stabilnost i kada sam pravio greške iza kojih stojim, gledao sam da što pre ustanem i da što brže naučim iz tih grešaka. Mislim da se napredak vidi kod svih nas. Još sam mlad trener, ali raditi u Crvenoj zvezdi je privilegija i ponos. Opet kažem, ništa od toga ne bi bilo da nisam imao iza sebe stabilan klub, fenomenalan stručni štab i momke koji su iz dana u dan bili sve bolji. Jedan sklop i jedna celina, koja može da obećava i za budućnost.

Pomenuo je Stanković i Ohija istakavši da je siguran u kvalitet norveškog internacionalca, ali i naglasio da stručni štab veruje u sve igrače.

-Pričamo svaki dan. Uglavnom, kada je to stranac, gledaš da priđeš drugačije. Da vidiš da li se on adaptirao na sve što ga okružuje ovde kod nas. Ohi je jedan inteligentan momak i pravi profesionalac. Nema nikakvih spoljnih problema. Jednostavno je takav momenat. Verujem da će on izaći iz toga, i da ćešto pre postići pogodak koji će mu vratiti samopouzdanje. Pavkov je to uradio u Novom Sadu. Dao je jedan bitan gol za ekipu, bitan gol za nas, a pogotovo za njega. Žao mi je što će ovu utakmicu preskočiti zbog žutih kartona, ali mi verujemo u sve igrače. Možda nekada špic ne postigne gol, ali odradi dosta „prljavog“ posla, da naši ofanzivni vezni poput Kataija i Bena mogu da se upišu u strelce. Tako da, imamo jedan sklop napadača koji podeli odgovornost i obaveze. Siguran sam da će Ohi postići gol.

Crvena zvezda, Glazgov rendžers, Delije, Marakana
foto: Stefan Stojanović

Prisetio se Zvezdin šef struke i dvomeča sa Rendžersom, koji će se boriti za trofej drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

-Prošlo je dosta vremena. Ostaje žal, pogotov kada se vrate način na koji smo izgubili u Glazgovu i kako smo odigrali tu utakmicu. Postigli smo tri gola, gde su nas centimetri delili od tog ofsajda, promašili penal, imali prečku i još dve izgledne prilike. Posle toga meč na Marakani, gde smo otvorili utakmicu na vreme, imali te lopte posle kojih smo mogli otići na dva – nula. Možda ne bi prošli ni tada, ali bi sigurno bilo dosta teže za Rendžers. Iz ove perspektive, kada pogledate da je Rendžers otišao u finale, a da smo mi prema statistici trebali da damo još neki gol, ostaje žal. Ali ipak, to nam daje snagu da verujemo da možemo u sledećoj godini da napravimo jedan iskorak napred.

Govorio je Stanković i o Aleksandru Kataiju, koji ove sezone pruža maestralne partije u dresu voljenog kluba, čime bi mogao da ponese laskavu titulu najboljeg igrača u ligi.

-To je na drugima da procene. Mi znamo koliko Katai znači nama. Znači Crvenoj zvezdi i znači ovim momcima. Neko na koga uvek možeš da se osloniš i neko ko je iz svog prvog mandata promenio dosta svoj mentalitet i svoj način igre. Dosta je efikasan, direktan i konkretan. Radi za ekipu i tokom celih 90 minuta nema pauze. Uvek je dostupan i uvek je na pravom mestu u pravo vreme. Po mom mišljenju, kada bi zaokružili celu sliku da je ispred svih dosta i da zaslužuje „MVP“ titulu u celoj ligi – zaključio je Stanković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track