DZJUBA JE OPCIJA BROJ 1, SNAŽNI KOLUMBIJAC BROJ 2: Crvena zvezda zna šta hoće u prelaznom roku, napadači ZA LIGU ŠAMPIONA!
Foto: EPA/Anatoly Maltsev, Instagram

kvalitetan izbor

DZJUBA JE OPCIJA BROJ 1, SNAŽNI KOLUMBIJAC BROJ 2: Crvena zvezda zna šta hoće u prelaznom roku, napadači ZA LIGU ŠAMPIONA!

Fudbal -

Crveno-beli rešeni da se dobro pojačaju tokom leta

Crvena zvezda se ozbiljno spreman za letnji prelazni rok. Fokus je na igračima koji mogu doneti prednost i biti prevaga u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kvalitetan napadač je primaran za crveno-bele, a pred čelnicima kluba i struke su dve opcije - Rus Artjom Dzjuba i Kolumbijac Oskar Estupinjan.

Artjom Dzjuba
foto: AP

Ponuda Crvene zvezde pred Artjoma Dzjubu (33) je stavljena na sto, radi se o ugovoru "jedan plus jedan". Centarfor prvaka Rusije Zenita treba da donese odluku, jer mu na leto ističe ugovor sa klubom iz Sankt Peterburga. Pored crveno-belih ozbiljno interesovanje za visokog i snažnog Rusa pokazali su nemački Leverkuzen i turski Fenerbahče.

Artjom Dzjuba nije briljirao ove sezone, kao ranijih, pošto je na 37 mečeva dao 13 golova, u prvenstvu 11. Karijeru je počeo u Kolumbiji u klubu Onse Kaldas, da bi potom prešao u ekvadorsku Barselonu, a pored portugalskog, igrao je u i prvenstvu Turske za Denizli.

Oskar Estupinjan
foto: Profimedia

Oskar Estupinjan (25) je fudbaler kojeg Crvena zvezda prati od prošlog leta. radi se o najboljem strelcu portugalske Vitorije Gimaraeš, koji kao i Dzjuba na kraju sezone postaje slobodan agent. Samim tim, biće interesantan i mnogim drugim klubovima platežno jačim od Crvene zvezde.

Radi se o izrazito snažnom, ne i visokom napadaču (182 cm) koji je ove sezone u 32 utakmice dao 15 golova, od toga 14 u prvenstvu Portugala.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

S obzirom da je menadžment Crvene zvezde u ozbiljnoj poteri za napadačem, sasvim je izvesno da će Marakanu posle pet godina napustiti miljenik navijača Milan Pavkov. Za njega su veliki interes pokazali američki Kanzas i švedski Malme. Pored njega, mesto u špicu oslobodiće i Rišairo Živković, koji nije uspeo da se nametne u Crvenoj zvezdi, iako je došao kao veliko pojačanje prošlog leta. Loi Dioni je još zimus spakovao kofere i čeka se 30. jun da pozajmica i zvanično bude okončana, pa da mu na Marakani vide leđa, jer se pokazao kao totalni promašaj.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track