DERBI SEVERNOG LONDONA Konte želi pobedu protiv Arsenala: Biće važno da uđemo hladne glave u meč
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

DERBI SEVERNOG LONDONA Konte želi pobedu protiv Arsenala: Biće važno da uđemo hladne glave u meč

Fudbal -

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte rekao je da je predstojeća utakmica protiv Arsenala u Premijer ligi važna u borbi za plasman u Ligu šampiona, a zatim zbog velikog rivalstva dva kluba iz severnog Londona.

"Pre svega, ovo su važne utakmice za plasman na tabeli. Ovo je važna utakmica za nas pošto želimo da zadržimo šansu za plasman u Ligu šampiona i potrebna su nam tri boda, moramo da pobedimo. Nema drugog rešenja za nas. Takođe, vrlo dobro znam važnost ovog meča. To je derbi severnog Londona, vrlo dobro razumem rivalitet dva kluba, ali prva stvar je da pokušamo da pobedimo i osvojimo tri boda zbog tabele, a onda jer želimo da pružimo zadovoljstvo našim navijačima", rekao je Konte za Skaj.

Fudbaleri Totenhema dočekuju u četvrtak od 20.45 Arsenal u zaostaloj utakmici 22. kola Premijer lige. To će biti 191. duel dva velika londonska rivala.

Obe ekipe se bore za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Arsenal je četvrti sa 66 bodova, a Totenhem ima četiri boda manje na petom mestu. Trećeplasirani Čelsi ima 67 bodova.

Konte je preuzeo klub prošlog novembra kada je ekipa bila deveta na tabeli.

"Otkako sam došao, mislim da mnogi nisu mogli da zamisle da će se Totenhem boriti za mesto u Ligi šampiona. Primakli bismo se Arsenalu osvajanjem tri boda i stavili ih pod pritisak", naveo je italijanski trener.

"Ovo je utakmica sa mnogo emocija, moramo da pokušamo da ih kontrolišemo i biće važno da uđemo hladne glave u meč. Takođe, treba i uživati u ovakvim utakmicama. Radili smo naporno i zbog toga će biti važno da uživamo, ali istovremeno i da uradimo sve da osvojimo tri boda", dodao je Konte.

Upitan da li će plasman u Ligu šampiona odrediti da li je njegova prva sezona u Totenhemu bila uspešna, Konte je rekao da je to pitanje za klub.

"Ne znam da li je na početku sezone klub nameravao da se bori za Ligu šampiona, ali uz veliki rad mojih igrača mi smo u poziciji da se borimo za veliko dostignuće. Kada sam došao ekipa je bila deveta. Mislim da klub nije ciljao Ligu šampiona, možda Ligu konferencija ili Ligu Evropa, ali vrlo dobro znamo da u Engleskoj nema lakih utakmica i da nije jednostavno završiti sezonu na dobroj poziciji", naveo je.

"Ima mnogo klubova... Mančester junajted je prošlu sezonu završio na drugom mestu i ima igrače kao što su Kristijano Ronaldo, Džejdon Sančo i Rafael Varan, možda završe na šestom ili sedmom mestu, a vi pričate o neuspehu Totenhema? Mislim da je ova sezona vrlo uspešna, posebno zbog odnosa koji sam napravio sa igračima i rezultata koje smo ostvarili otkako sam došao, ali posao nije završen, moramo da završimo posao", dodao je Konte.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track