NESTVARAN UČINAK BENA NA MARAKANI: Saznajte kako i zašto je ušao u istoriju CRVENE ZVEZDE i zašto ga obožavaju navijači!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

jedinstveno

NESTVARAN UČINAK BENA NA MARAKANI: Saznajte kako i zašto je ušao u istoriju CRVENE ZVEZDE i zašto ga obožavaju navijači!

Fudbal -

Fudbaler sa Komora još jednom potvrdio epitet najboljeg stranca na Marakani

El Fardu Ben dao je gol Novom Pazaru u ubedljivoj pobedi (8:0) Crvene zvezde u polufinalu kupa Srbije. Ovim golom krilni napadač uspeo je da zatrese mrežu protiv svih ekipa koje se aktivno takmiče u Superligi računajući mečeve u nacionalnom šampionatu, kao i najmasovnijem takmičenju.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Gotovo identičan učinak ima i Milan Pavkov, o čemu smo pisali pre nekoliko dana. U martu 2018. godine El Fardu Ben postigao je prvenac u crveno-belom dresu protiv Vojvodine, a od tada pa do utakmice sa Novim Pazarom uspeo je da postigne 83 gola u svim takmičenjima. U državnom prvenstvu Ben na svom kontu ima upisan 61 pogodak, dok je u Kupu Srbije u tri navrata matirao protivničke golmane.

Tridesetdvogodišnji napadač je najefikasniji bio protiv niškog Radničkog, gde je protiv “Meraklija” postigao čak osam pogodaka. Po sedam puta Ben je pogađao mrežu protiv Vojvodine i Spartaka, dok je protiv Čukaričkog, Radnika, Proletera i Voždovca u pet navrata bio precizan. Dva gola je dao TSC-u, Napretku, Kolubari, Metalcu i Mladosti, dok je po jednom tresao mrežu rivala protiv Partizana i Radničkog 1923.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

Fudbaler Crvene zvezde koji je dobio poseban transparent od strane najvatrenijih navijača pod naslovom „Big Ben – Big Ten„ je i u ranijim sezonama pogađao protiv timova koji se više ne takmiče u Superligi Srbije, a reč je o Mačvi (5 golova), Zemun (2 gola), Rad (2 gola), Javor (2 gola), Inđija (1 gol).

El Fardu Ben je pored ovog pogotka protiv Novog Pazara u Kupu Srbije uspeo da savlada čuvare mreža Radnika i Inđije po jedanput, kao i na poslednjem susretu protiv Novog Pazara. Podsećanja radi, krilni napadač već je ušao u istoriju Zvezde kao najbolji strani strelac, potom i u listu top deset strelaca Crvene zvezde kada su u pitanju zvanični mečevi. Ben je već osvojio četiri titule sa Crvenom zvezdom, a ove sezone je svojim golovima dao veliki doprinos brojnim uspesima ekipe.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

UČINAK EL FARDU BENA PROTIV AKTIVNIH SUPERLIGAŠA:

Radnički Niš (8 golova)

Vojvodina (7 golova)

Spartak (7 golova)

Čukarički (5 golova)

Radnik (5 golova)

Proleter (5 golova)

Voždovac (5 golova)

TSC (2 gola)

Napredak (2 gola)

Kolubara (2 gola)

Metalac (2 gola)

Mladost (2 gola)

Partizan (1 gol)

Radnički 1923 (1 gol)

Novi Pazar (1 gol)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track