PIKSI MORA DA BUDE SELEKTOR DESET GODINA: Dragan Stojković je preporodio reprezentaciju, treba da budemo pametni kao NEMCI
Foto: FSS, Profimedia

pogled unapred

PIKSI MORA DA BUDE SELEKTOR DESET GODINA: Dragan Stojković je preporodio reprezentaciju, treba da budemo pametni kao NEMCI

Fudbal -

Mirko Poledica nema dilemu kada je i ptanju rad prvog trenera nacionalnog tima

Dragan Stojković preporodio je fudbalsku reprezentaciju Srbije. Do Piksijevog dolaska na kormilo državnog tima bili smo osrednja reprezentacija, koja je kiksnula u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Dragan Stojković
foto: FSS

Posle toga usledio je preporod. Sa Piksijem su počele da se menjaju određene stvari nabolje, a o tome zašto bi što duže trebalo zadržati Dragana Stojkovića na čelu državnog A tima, za Kurir priča Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" i član borda FIFPRO.

Mirko Poledica
foto: Dragana Udovičić

- Nikad nisam video selektora s toliko uticaja na ekipu kao što je Stojković. Da se pitam, pritisnuo bih Piksija da potpiše ugovor na 10 godina! Ne na dve ili tri godine. Samo kontinuitetom možemo nešto da uradimo. Plus, dobro je prihvaćen u srpskoj javnosti, a mi tako nešto nismo imali već decenijama. Neka ga, neka radi svoj posao. Napravili bismo top rezultate - rekao je Poledica, a onda poentirao:

Nemačka, Joakim Lev
foto: Profimedia

- Joakim Lev bio je selektor Nemačke dugi niz godina. Kad je otišao, nasledio ga je Hansi Flik, koji je od 1926. godine deveti selektor Nemačke! Pazite taj podatak, skoro 100 godina! A Piksi je od 2006. godine 13. selektor u Srbiji. Time sam sve rekao. Rezultati koje je postigla i postiže Nemačka, a mi... Besmisleno je porediti. Mi sada imamo pravog selektora i treba ga zadržati, zna posao i narod ga voli!

Aleksandar Mitrović
foto: Fss.rs

Lepu sliku o srpskom fudbalu stvaraju reprezentacija i plasman na Mundijal u Kataru.

- Definitivno, iz mog višedecenijskog iskustva, to je zasluga Dragana Stojkovića. On je prepoznao probleme, rešio ih, ubedio te momke da mogu igrati na vrhunskom nivou. Dokazao je da je trener najvažniji čovek u reprezentaciji, a i u klubu. Ima zasluga i fudbalera, naravno, ali na prvom mestu je selektor, koji je sve izneo na fantastičan način - objasnio je Mirko Poledica.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja