LUDNICA U POSLEDNJEM KOLU BUNDESLIGE! Štutgart jedva do opstanka, Lajpcig do Lige šampione, Dortmund poslao u baraž Hertu! VIDEO
Foto: EPA/Clemens Bilan

BUNDESLIGA

LUDNICA U POSLEDNJEM KOLU BUNDESLIGE! Štutgart jedva do opstanka, Lajpcig do Lige šampione, Dortmund poslao u baraž Hertu! VIDEO

Fudbal -

Vodeći gol za "švabe" postigao Austrijanac Saša Kalajdžić, koji prethodno nije bio precizan sa bele tačke, domaćin do opstanka stigao golom Endoa u 92. minutu

Fudbaleri Štutgarta obezbedili su danas opstanak u Bundesligi pošto su u poslednjem kolu na svom terenu pobedili Keln sa 2:1.

Saša Kalajdžić je doneo vodjstvo Štutgartu u 12. minutu, nakon što je prethodno promašio penal, Antoni Modest je izjednačio u 60. minutu, a veliku pobedu i slavlje domaćem timu doneo je Vataru Endo u 92. minutu.

Štutgart je na kraju sezonu završio kao 15. tim lige sa 33 boda i izbegao doigravanje u koje će Herta koja je sakupila isti broj bodova.

Ekipa Herte je danas izgubila u Dortmundu sa 2:1, iako domaćini nisu bili takmičarski motivisani. Herta je povela golom Ishaka Belfodila u 18. minutu, ali je Dortmund u nastavku preokrenuo rezultat golovima Erlinga Halanda iz penala u 68. i Jusufe Mukokoa u 84. minutu.

Herta će dakle u baraž za opsatanak u Bundesligi, dok je Dortmund sezonu okončao kao drugi na tabeli sa 69 bodova. Haland se oprostio od navijača Dortmunda, pošto karijeru nastavlja u Mančester sitiju.

Erling Haland
foto: EPA/Christopher Neundorf

Pored Bajerna iz Minhena, Dortmunda i Bajer Leverkuzena, mesto u Ligi šampiona naredne sezone obezbedio je i Lajpcig koji je u poslednjem kolu odigrao nerešeno 1:1 sa Arminijom koja ispada iz lige. Taj važan bod je Lajpcigu doneo Vili Orban pogotkom u 93. minutu.

Šampion Nemačke, Bajern iz Minhena je u poslednjem kolu odigrao 2:2 sa Volfsburgom.

Golovima Josipa Stanišića u 17. i Roberta Levandovskog u 40. minutu, Bajern je stigao do dva gola prednosti, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena Jonas Vind prvo smanjio na 2:1, a potom je Maks Kruze izjednačio u 58. minutu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track