"PRELAZAK DZJUBE U ZVEZDU JE GLUPOST" Fudbaleri u Srbiji igraju za siću, nemaju oni milione za zvezdu ruskog fudbala!
Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV

saga se nastavlja

"PRELAZAK DZJUBE U ZVEZDU JE GLUPOST" Fudbaleri u Srbiji igraju za siću, nemaju oni milione za zvezdu ruskog fudbala!

Fudbal -

Sportska javnost u Rusiji se i dalje bavi potencijalnim prelaskom jednog od trenutno najboljih tamošnjih fudbalera, Artjoma Dzjube u Crvenu zvezdu.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, najavio je da su zainteresovani za, 33-godišnjeg napadača Zenita, kojem na kraju ove sezone ističe ugovor sa šampionom Rusije. Kvaliteti iskusnog reprezentativca Rusije nisu sporni, neke stvari van terena možda jesu, ali je sigurno da bi Dzjuba bio veliko i atraktivno pojačanje Zvezde.

Ipak, veliko je pitanje da li će doći do realizacije ovog transfera. O pomenutoj temi oglasio se i Andrej Červišenko, nekadašnji predsednik moskovskog Spartaka, koji osnovni problem vidi u Dzjubinoj plati.

U Rusiji Dzjuba je mnogo toga pokazao. Na kraju karijere, dobra je opcija da igra u inostranstvu, zašto da ne? Ali, čini mi se da sada niko u Evropi ne želi da angažuje ruskog igrača. Crvena zvezda? Srbija nije opcija i njegov prelazak tamo je glupost. Samo zamislite, on sam zarađuje kao treći ili četvrti tim u Srbiji. Ta zemlja je trenutno fokusirana na proizvodnju i prodaju igrača, Igrači tamo dobijaju “kopejke” (sitan novac, kao što je u Srbiji para u odnosu na dinar), iz tog razloga žele da idu preko granice – naglasio je Červišenko za “Čempionat”.

On je potom i dodao da u Srbiji praktično nema stranaca, pokazavši da slabo prati prilike u srpskom fudbalu.

I zašto bi onda želeli da uzmu milionskog Dzjubu? Imaju u Srbiji dosta talentovanih momaka koji bi mogli da dostignu njegov nivo. Bilo koji tamošnji klub više bi voleo da unovči nekog od svojih talenata, nego da baci milione na Artjoma - zaključio je Červišenko..

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track