LUDA TRKA ZA TITULU: Postoji mogućnost da ni nakon poslednjeg kola ne saznamo ko je šampion Engleske! EVO KAKO!
Foto: Profimedia

siti ili liverpul

LUDA TRKA ZA TITULU: Postoji mogućnost da ni nakon poslednjeg kola ne saznamo ko je šampion Engleske! EVO KAKO!

Fudbal -

U nedelju ćemo saznati ko je novi šampion Engleske, a možda i nećemo?!

U nedelju u 17 časova na programu je poslednje kolo Premijer lige.

Lider Mančester siti dočekuje Aston Vilu i ukoliko trijumfuje odbraniće šampionsku titulu. Drugoplasirani Liverpul dočekuje Vulvse i pored trijumfa potreban im je kiks Građana kako bi zgrabili trofej namenjen najboljem timu u Engleskoj.

Verovali ili ne, postoji mogućnost da i nakon poslednjeg kola nemamo šampiona Premijer lige. Taj scenario nije realan u praksi, ali je u teoriji moguć.

Siti ima 90 osvojenih bodova, a Liverpul 89. Ako se dogodi da Građani izgube od Aston Vile, a Liverpul odigra nerešeno imaće isti broj bodova i odluka o šampionu biće doneta na osnovu gol razlike.

U ovom momentu Siti ima +72, a Liverpul +66, pa u slučaju da prvenstvo završe sa istim brojem bodova titula gotovo sigurno ide u ruke Građana. Međutim,po jednom ludom, gotovo nemogućem scenariju, moglo bi da se dogodi da o prvaku odlučuje plej-of utakmica. Siti bi trebalo da izgubi 6:0, a Liverpul da odigra 5:5. Tada bi ekipe po svim parametrima bile izjednačene: broj bodova, gol razlika, postignuti golovi i međusobni skor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track