PARTIZAN SE NADA TITULI, ALI... Srpski predstavnik saznao PRVE RIVALE na putu ka Ligi Evrope
Foto: Starsport

LIGA ŠAMPIONA

PARTIZAN SE NADA TITULI, ALI... Srpski predstavnik saznao PRVE RIVALE na putu ka Ligi Evrope

Fudbal -

Poznati potencijali rivali srpskog učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ko kraja prvenstva Srbije ostalo je još jedno kolo, a po svemu sudeći Crvena zvezda neće propustiti priliku da na svom terenu Voždovcu uzme makar bod i petu godinu zaredom bude šampion države.

Crno-beli su matematički još uvek u igri i ne gube nadu da mogu do prvog mesta, iako su im šanse minimalne. Ali su zato itekako realne da sledeću sezonu na međunarodnoj sceni počnu od 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

A u njemu se znaju potencijali rivali koje će dobiti iz kvalifikacija za Ligu šampiona - i to iz staze nenosioca. To su Dinamo iz Kijeva, Midtjiland, Fenerbahče i najverovatnije APOEL.

APOEL ima bod više od AEK-a iz Larnake pred poslednje kolo u kom na domaćem terenu dočekuju Pafos. S druge strane, AEK ide na noge Apolonu.

Dinamo i Midtjiland su povlašćeni i na žrebu će dobiti Fener ili APOEL, a dve poražene ekipe iz ovog dvomeča igraće sa Partizanom za ulazak u plej-of LE. To znači da će istovremeno obezbediti i grupnu fazu Lige konferencija.

Liga Evrope, pehar
foto: Shutterstock

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za LE na programu su 4. i 11. avgusta, dok su mečevi plej-ofa zakazani za 18. i 25. avgust.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track