STRAVIČNI PRIZORI SA MESTA BRUTALNOG SUKOBA TORCIDE I POLICIJE Maskirani huligani palicama napli interventu, bacili baklju u kombi
Foto: Printscreen

novi detalji užasa

STRAVIČNI PRIZORI SA MESTA BRUTALNOG SUKOBA TORCIDE I POLICIJE Maskirani huligani palicama napli interventu, bacili baklju u kombi

Fudbal -

Stravičan sukob navijača Torcide i hrvatske policije šokirao je čitav region

U noći između subote i nedelje na autoputu A1 u blizini Zagreba došlo je do žestokog obračuna pristalica Hajduka iz Splita i policije. U tuči je učestvovalo više stotina osoba.

Navijači Hajduka, koji su se vraćali sa utakmice u Zagrebu zaustavili su se kod odmorišta Desinec i blokirali sve trake autoputa u smeru Karlovaca. Oglušili su se na upozorenja i naredbe policije, a zatim je nekoliko stotina njih nasrnolo na policajce koji su bili u pratnji.

Policija je bila prinuđena da upotrebi i vatreno oružje i dve osobe su tom prilikom ranjene. Jednog navijača je metak okrznuo u predelu rebara, a drugi je upucan u koleno. U neredima je povređeno više pripadnika policije. Samo pukom srećom izbegnuta je veća tragedija.

"Primili smo osobu koja je bila na mestu događaja, međutim, nejasna je njena uloga u svemu. Prema njegovoj izjavi, nije bio aktivni učesnik sukoba, nego slučajna žrtva pucnjave. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije vitalno ugrožen. Reč je o prostrelnoj rani potkolenice i za sada je sve pod kontrolom", rekao je za HRT doktor Suad Crnica.

Navodno, do žestokog obračuna je došlo kada je grupa huligana sa maskama na licu i palicama u rukama krenula na kombi u kome je bilo više pripadnika policije, koja je bila u pratnji. Spekuliše se da su ubacili baklju u policijski kombi. Policajci su tada bili prinuđeni da upotrebe i vatreno oružje.

"Policijski su službenici radi odbijanja napada prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dve osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike i povređeno je desetak policijskih službenika. Svi povređeni su izvan životne opasnosti", navodi se u saopštenju policije.

Jutarnji list prenosi da je uhapšeno više od 40 pripadnika Torcide i da im zbog izazivanja nereda i brutalnog napada na policiju preti žestoka kazna. Za izazivanje nereda predviđena je zatvorska kazna do tri godine, a za teži oblik ovog dela i do pet godina.

Brutalna reakcija policije

Policija nije imala milosti prema osobama koje su bile van svojih vozila na autoputu.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se može videti kako jedan pripadnik interventne palicom u leđa udara mladića koji je izašao iz automobila.

Dinamo srušio Hajduk

Oko dve hiljade navijača Hajduka doputovalo je u Zagreb na meč protiv Dinama, međutim, nisu ušli na stadion jer im je zabranjeno da unesu navijačke rekvizite i transparente, pa su tenzije počele već pre početka same utakmice.

Dinamo je ubeljivo savladao ljutog rivala 3:1 i ishod meča je samo dodatno razbesneo pripadnike Torcide, koji su frustracije iskalili na policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track